Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
13. 2. 2014

Nejlepší zpráva ze Šumavy

Krajský soud v Plzni rozhodl, že lidé blokující nelegální těžbu na Šumavě v létě 2011 byli v právu. Soud dospěl k závěru, že kácení u Ptačího potoka bylo protizákonné. Vyhověl tak žalobě Mojmíra Vlašína. Verdikt je pravomocný, neexistuje proti němu odvolání. V rozsudku se krom jiného přímo píše: „Odpůrce (Policie ČR) ... měl vědět, že svým zákrokem poskytuje ochranu nezákonné těžbě ... , a to v demokratickém právním státě tím nejhorším možným způsobem, násilným zásahem proti demonstrantům.“ Celý rozsudek je dostupný na webu.
Více informací naleznete zde.

Nejlepší zpráva ze Šumavy

Ekologická poradna - květinou ani pěstitele neuhodíš!

Na evropský trh se v dnešní době téměř 98% všech řezaných květin dováží. Výpary chemikálií používaných při jejich pěstování unikají do ovzduší a tím tráví blízké okolí. 90% žen pracujících na květinových farmách v Keni bylo svými nadřízenými znásilněno. - Nechcete tuto situaci podporovat? Zvolte si svou vlastní eko-logickou cestu. Některé tipy nabízí článek v časopisu Veronica.
Více informací naleznete zde.

Děkujeme divákům za divadlo

Ekologická poradna Veronica děkuje všem dárcům, kteří přispěli na benefiční divadelní představení Žumpa, jehož světová premiéra proběhla 7. února. Diváci v až po strop narvaném divadle Husa na Provázku vytvořili báječnou atmosféru. Kdo představení nestihl, může se podívat na fotografie z celého večera. I díky Vašim penězům může poradna nadále pomáhat životnímu prostřední. Otevřeno má: po 13-17, út 9-17, st 9-13 a čt 9-17 h.
Více informací naleznete zde.

Ekotipy - ženy, zkuste kalíšek!

Představte si ten luxus nemuset už nikdy více kupovat menstruační vložky nebo tampóny... A těch peněz, co ušetříte! A toho odpadu, co přestanete produkovat! Jak se vám to jeví? Ekoporadkyně Johanka používá kalíšek už několik let a neměnila by. Při výběru doporučuje vyzkoušet si různé typy kalíšků a nechat si poradit nejlépe od několika zavedených uživatelek. Třeba v Ekoporadně Veronica.
Více informací naleznete zde.

Již v zimě je třeba myslet na dovolenou - nejlépe takovou, která má příběh

Zima stále za okny, ale představa teplých dní, voňavých bělokarpatských luk, ptačího koncertu v sadu, výletů s průvodcem nebo relaxu v přírodní zahradě - ta vás zahřeje. Již teď se můžete hlásit na naši Dovolenou s příběhem. Příběh Hostětína všichni naši příznivci znají. Ale jaký bude ten váš příběh po dovolené v magické krajině Bílých Karpat?
Více informací naleznete zde.

Zvou vás jiní

Akademie permakultury "Klíč k soběstačnosti" vás zve na Kurzy permakulturního designu.

Revitalizační snahy v Ráječku
13.2.2014 17:00 - 19:00, Brno, Pozvánka Přírodovědeckého klubu v Brně
detail akce »
Sobotní vaření s tetičkou Lekešovou
15.2.2014 09:00 - 17:00, Hostětín, Přijďte se naučit vařit tradiční jídla s tetičkou Lekešovou z Hluku - autorkou knihy "Jak se dříve žilo a co se jedlo v Hluku, aneb opomíjená jídla a zvyky".
detail akce »
Kurz vaření - Tradiční pokrmy z Bílých Karpat
14.2.2014 - 16.2.2014, Hostětín, Víkend plný vaření tradičních jídel, povídání a sdílení zkušeností o zapomenutých jídlech a zvycích. Upečte s námi voňavý domácí chléb, uvařte s námi kyselicu, šumajstr nebo pohanskú kašu s trnkama a mnohá další jídla.
detail akce »
Jarní prázdniny pro rodiny s dětmi
17.2.2014 - 20.2.2014, Hostětín, Rodinný zážitkový pobyt, na kterém se můžete seznámit se základy Montessori pedagogiky a užít si společný čas v neopakovatelné atmsféře.
detail akce »
Přírodní infrastruktura ÚSES
20.2.2014 17:00 - 19:00, Brno, Diskuze u kulatého stolu o podobě naší krajiny.
detail akce »
Ovocnářský kurz - zimní řez a výsadba ovocných stromů
22.2.2014 - 23.2.2014, Hostětín, Dvoudenní kurz pro zájemce o extenzivní ovocnářství kombinuje teorii s praxí.
detail akce »
Fridrich A. Kolenati, významný brněnský přírodovědec 19. století
27.2.2014 17:00 - 19:00, Brno, Pozvánka Přírodovědeckého klubu v Brně
detail akce »
Jarní prázdniny v Hostětíně
3.3.2014 - 7.3.2014, Hostětín, Ubytujte se Centru Veronica kdykoliv v termínu 3.2 - 16.3. 2014 a získejte slevu až 30%. A k tomu doprovodný program: vycházky do krajiny, výroba fairtradové nutelly, práce s ovčí vlnou, prohlídka hostětínských projektů nebo ukázkové přírodní zahrady.
detail akce »
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
tel.: 542 422 750
e-mail: veronica@veronica.cz
http://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Bojkovice
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
http://hostetin.veronica.cz
Ekologická poradna v Brně otevřena: po 13-17, út 9-17, st 9-13 a čt 9–17
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?