Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
28. 5. 2014

Nevratné tání antarktických ledovců zvedne hladinu oceánu o několik metrů

Oteplování planety postoupilo již tak daleko, že ledovce vytékající ze Západoantarktického ledového štítu do moře zespodu tají. Jejich tání, pohyb a odlamování ledových hor do moře se bude bohužel zrychlovat. Zánik části ledového štítu přispěje během staletí ke vzestupu hladiny několika metry. Sledujte na fascinujícím videu s českými titulky, jak a proč se čára, kde ledovec začíná plavat, posouvá o kilometry ročně.
Více informací naleznete zde.

Svatební tipy Ekologické poradny Veronica

Ručně vyrobená svatební přání nebo pouze elektronické pozvánky, výzdoba lokálními květinami nebo obřad přímo na kvetoucí louce, namísto automobilů ozdobená jízdní kola. Mnoho dalších tvořivých i spořivých nápadů nabízí článek plný eko-svatebních tipů. Nechte se inspirovat a ušetřete sebe i životní prostředí také při této významné životní události.
Více informací naleznete zde.

Ekotip – pijme vodu z kohoutku

Všichni víme, jak je pro náš organizmus voda důležitá, obzvláště v horkém období. Ale otázkou je, jakou vodu pít? Odpověď zní – vodu z kohoutku! Taková voda je ideální pro každodenní pití, nezatěžuje přírodu zbytečnými obaly a je okamžitě dostupná. Kupováním balené vody zbytečně navyšujeme svou ekologickou stopu a platíme navíc. Další pitné souvislosti poskytuje tématický článek.
Více informací naleznete zde.

Zvou vás jiní

Co spojuje vepřový řízek s Amazonskými pralesy? Jak souvisí má zmrzlina s místními komunitami na Sumatře? Kolik odrůd jablek nebo rajčat se doposud pěstuje? Glopolis vás zve k diskusi nad těmito otázkami během workshopu o zodpovědné spotřebě potravin 6. června 2014 od 13.00 v Brně.

Lipka ve spolupráci s Ekologickým institutem Veronica vyhlašuje 12. ročník soutěže diplomových prací se vztahem k životnímu prostředí a ekologii v Jihomoravském kraji. Absolventi bakalářského a magisterského stupně, kteří obhájili na podzim 2013 a na jaře 2014, mohou vyhrát až 10 tisíc korun.

Hledáme dobrovolnice a dobrovolníky pro obchod

Nabízíme dlouhodobou spolupráci spolehlivému dobrovolníkovi nebo dobrovolnici na pozici asistenta(ky) elektronického obchodu v centru Brna.
Požadujeme průměrnou fyzickou zdatnost, pečlivost a volný čas minimálně jednou týdně v odpoledních hodinách.
Náplní práce bude převážně příprava a expedice objednávek. Asistent/ka se seznámí s prostředím nevládní neziskové organizace a s chodem elektronického obchodu. Navíc získá slevu 10% na nákup zboží, možnost účastnit se zdarma našich akcí a další výhody.
Kontaktujte nás pouze e-mailem na: petra.poklembova@veronica.cz

Národní park PODYJí – východní část
7.6.2014 Brno, Odjezd autobusem z Brna - ÚAN Zvonařka v 7.30 hod. Vycházka po trase Znojmo – Kraví hora – Havraníky
detail akce »
Víkendový pobyt pro rodiny s dětmi
6.6.2014 - 8.6.2014, Hostětín, Víkendový pobyt určený rodičům nebo prarodičům s dětmi ve věku 1-6 roků. Akci pořádá občanské sdružení Mama poď sa hrať.
detail akce »
Letní slunovrat v parkové krajině orchidejových luk v Bílých Karpatech
21.6.2014 Brno, Je třeba co nejlépe využít světla nejdelšího dne roku. Naučnou Šumárnickou stezkou na vinohradní horu Žerotín...
detail akce »
Botanická vycházka kolem horní části brněnské přehrady
22.6.2014 Brno, Z Bystrce – ZOO pojedeme v 9.14 hod autobusem č. 303 na zastávku Hrad Veveří. Odtud přes Krnovec a Mečkov do Veverské Bítýšky a autobusem zpět. Návrat dle dohody nebo počasí, délka trasy asi 8 km. Vede Zdeněk Šeda
detail akce »
Přírodní zahrada - praktický seminář
21.6.2014 - 22.6.2014, Hostětín, Zajímáte se o ekologické hospodaření? Chtěli byste mít přírodní zahradu? Zajímá Vás, jak založit kompost, připravit bylinný postřik, jak přilákat na zahradu užitečný hmyz? Pak je právě Vám určen tento seminář o přírodní zahradě v teorii a praxi.
detail akce »
Letní pobyt pro rodiny s dětmi
23.6.2014 - 27.6.2014, Hostětín, Rodinný zážitkový pobyt, na kterém se můžete seznámit se základy Montessori pedagogiky a užít si společný čas v neopakovatelné atmosféře. Akci pořádá občanské sdružení Mama poď sa hrať. Akci pořádá občanské sdružení Mama poď sa hrať.
detail akce »
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
tel.: 542 422 750
e-mail: veronica@veronica.cz
http://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Bojkovice
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
http://hostetin.veronica.cz
Ekologická poradna v Brně otevřena: po 13-17, út 9-17, st 9-13 a čt 9-17 h
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?