Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
9. 9. 2014

Staňte se dobrovolníky na Jablečné slavnosti v Hostětíně!

Chcete využít svůj volný čas smysluplně? Chcete se podílet na akci s bohatou tradicí a nahlédnout do zákulisí? Chcete zažít Jablečnou slavnost jinak? Vyzkoušet si na vlastní kůži stáčení nebo ruční výrobu moštu?
Pak neváhejte a přidejte se k nám! Pomoc oceníme jak v době konání slavnosti (v neděli 28.9.), tak i ve dnech před ní.
Pokud se chcete dozvědět víc, kontaktujte Kateřinu Elefantovou na mailu: katerina.fojtu@veronica.cz nebo telefonu: 572 630 670.
Více informací naleznete zde.

Staňte se dobrovolníky na Jablečné slavnosti v Hostětíně!

Netopýří noc

Již 18. ročník Evropské noci pro netopýry proběhne tuto sobotu, 13. září ve Sloupsko-Šošůvských jeskyních v krásném prostředí Moravského krasu. Akce je jednou ze série netopýřích nocí, jejich přehled je uveden na stránkách České společnosti pro ochranu netopýrů (ČESON). Poznejte a podpořte s námi netopýry nejen u nás, ale i v celé Evropě.
Více informací naleznete zde.

Potřebujeme váš hlas v soutěži DestinaCZe 2014

Navštívili jste Hostětín, očarovala Vás krajina Bílých Karpat a cítili jste se zde "jako doma"? Podpořte prosím naše Centrum Veronica Hostětín hlasováním v kategorii "CÍTIT SE JAKO DOMA". Kromě toho, že nás podpoříte (můžete nám dát až 10 hlasů), můžete vyhrát i pobyt v hodnotě 10 tisíc korun.
Centrum Veronica funguje jako sociální podnik a výnosy jsou používány na podporu vzdělávací činnosti ZO ČSOP Veronica. Hlasování probíhá do 30.září 2014.
Více informací naleznete zde.

Přijeďte se podívat na Jablečnou slavnost do Hostětína!

Nenechte si ujít tradiční oslavu jablek, řemesel a kultury v neděli 28.9. 2014 od 11:00 v Hostětíně. Přijďte ochutnat ovoce Bílých Karpat! Jablka na každém kroku a ve všech podobách - čerstvě vylisovaný mošt v moštárně, v sadu sušená jablíčka z tradiční sušírny ovoce, pečená jablka v jablečných moučnících i čerstvě utržená jablka ze stromu v přírodní zahradě Centra Veronica. Tématiku doplňuje ovocnářská poradna, ochutnávka ovoce a prodej sazenic starých odrůd ovoce. Bohatý doprovodný program zabaví děti i rodiče.
Více informací naleznete zde.

Ekoporadna: Jaké jsou výhody biodegradabilních plen?

Proč nepoužívat běžné jednorázové pleny? Při před­pokladu, že dítě spotřebuje denně 5-6 ple­nek, je to za celý přebalovací věk cca 4 000 kusů, které v na­sáklém stavu tvoří až 1 tunu nerecyklovatelného odpadu. Tento odpad končí buď na skládkách nebo ve spalovnách komunálního odpadu. Pokud není možné se vyhnout jednorázovým plenkám, nabízí se jako ekologicky šetrnější alternativa pleny biodegradabilní, které se dají kompostovat nebo rozložit v bioplynové stanici.
Více informací naleznete zde.

Strom roku 2014 - Podpořte Dub rodiny na pitínských Jahodiskách

Pitínský Dub rodiny soutěží o titul Strom roku 2014. Tento dub je také jedním ze zastavení na naučné stezce Naokolo Hostětína a místem, kde se při každoročním jarním otevírání této stezky koná hudební představení ať už v podobě žesťového koncertu, či sóla sopránové flétny v korunách stromu.
Podpořit jej můžete zasláním dárcovské SMS nebo svým podpisem v podpisovém archu v sídle ZO ČSOP Veronica, Panská 9, Brno nebo v Centru Veronica Hostětín, Hostětín 86.
Více informací naleznete zde.

Moštárenské novinky s chutí arónie, řepy a rakytníku

Lahodný mošt s arónií, letošní novinka, se sice čepuje teprve týden, ale už se stává "top" produktem. Dovedně skloubená chuť jablka a arónie činí z pití nezapomenutelný zážitek. Milovníkům moštu s řepou hlásíme, že je opět na skladě. Stejně jako mošt s rakytníkem, který se pyšní titulem "Regionální potravina".
Rozšířili jsme prodej moštů v obchůdku Veronica na ulici Panská v Brně, přijďte se podívat - levněji v Brně nekoupíte. Nejlepší a nejčerstvější mošt si můžete koupit i poslední neděli v září na Jablečné slavnosti v Hostětíně.
Více informací naleznete zde.

Zvou Vás jiní

Nadechnutí 2014
Otevřená programová konference zeleného hnutí Nadechnutí 2014 se uskuteční ve dnech 19. - 21. září 2014 v prostorách Kaprálova mlýna v Ochoze u Brna. Přijďte diskutovat na témata aktivizace veřejnosti, sdílet zkušenosti o ochraně životního prostředí, nechat se v těchto oblastech inspirovat, nebo inspirovat jiné.

13.9.2014 17:00 - 22:00, Sloup. Zveme vás na již 18. Evropskou noc pro netopýry, která se letos koná v Sloupsko-šošůvských jeskyních v krásném prostředí Moravského krasu.
detail akce »
Jablečná slavnost 2014
28.9.2014 11:00 - 19:00, Hostětín. Neděle 28. září bude v Hostětíně patřit jablkům, řemeslům a kultuře. Proběhne zde již 13. ročník Jablečné slavnosti. Nenechte si ji ujít.
detail akce »
Brněnský biojarmark (s Jablečnou slavností)
3.10.2014 - 4.10.2014, Brno. Již dvacátý třetí ročník tradičního setkání ekologických zemědělců, místních výrobců potravin a spotřebitelů, kteří mají rádi jídlo zblízka. Přijďte dobře nakoupit a pobavit se u biovína a cimbálové muziky.
detail akce »
Víkendový Montessori pobyt
10.10.2014 - 12.10.2014, Hostětín. Víkendový pobyt pro rodiče a děti s prvky Montessori. Inspirace, vzdělání i zábava v prostředí Bílých Karpat. Akci pořádá občanského sdružení Mama poď sa hrať.
detail akce »
Exkurze k nově upravené studánce v Kuřimi
18.10.2014 09:00 - 13:00, Brno. Studánková exkurze. Navštívíme zanikající pramen Grbal, dále vývěr spodní vody, půjdeme přes Velkou Babu ke studánce Marušce a k studánce pod Kuřimskou horou, podíváme se na nově upravený pramen. Zpět se vydáme ke studánkám Hrbáčově a Ivanovické.
detail akce »
Harmonizace čaker, intuitivní malování, relaxace, cvičení
24.10.2014 - 28.10.2014, Hostětín. Prožitkový seminář na zharmonizování čakrového systému, meditace, relaxační techniky,cvičení pro zdravá záda, intuitivní malování.
detail akce »
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
tel.: 542 422 750
e-mail: veronica@veronica.cz
http://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Bojkovice
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
http://hostetin.veronica.cz
Ekologická poradna v Brně otevřena: po - čt 9:00 -17:00
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?