Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
31. 8. 2015

Staňte se dobrovolníky na Jablečné slavnosti a Brněnském biojarmarku!

Buďte u toho s námi! Připojte se i vy k partě dobrovolníků, která pomáhá na Jablečné slavnosti v Hostětíně. Jablečná slavnost vypukne už 20. září. Právě vy můžete patřit do party, která pomůže vytvořit neopakovatelnou atmosféru této podkarpatské akce. Přihlašování dobrovolníků na Jablečnou je otevřené!
Přidat se k nám můžete taky 2. a 3. října na 24. Brněnský biojarmark a spolu s námi se podílet na tradiční podzimní přehlídce ovoce, zeleny, vína, koření nebo marmelád. Nahlédnete s námi do zákulisí trhů na Zelňáku a poznáte poctivé biozemědělce z okolí Brna! Zájemci o dobrovolničení na Brněnském biojarmarku, nechť nám na píšou na e-mail marketa.honzova@veronica.cz.
Více informací naleznete zde.

Staňte se dobrovolníky na Jablečné slavnosti nebo na Brněnském biojarmarku!

XIX. Evropská noc pro netopýry

Už tuto sobotu 5. září vypukne Evropská noc pro netopýry! Pod taktovkou zoologa a ekologa Mojmíra Vlašína navštívíme Kateřinskou jeskyni v Moravském krasu. Netopýři jsou specifičtí a užiteční živočichové, pojďte se s nimi seznámit! Na Evropskou noc pro netopýry v Kateřinské jeskyni vypravujeme autobus z Brna a máme ještě několik volných míst.
Více informací naleznete zde.

Brněnský strom roku

Už jste hlasovali v tradiční anketě Brněnský strom roku? Nominovány jsou výjimečné stromy z Černých Polí, Kohoutovic, Bystrce, Komárova, Žabovřesek nebo přímo z centra Brna! Vyberte si svého zeleného favorita, dejte mu svůj hlas a ukažte, že vám na městské zeleni záleží. A co víc, hlasovací lístky jsou slosovatelné o drobné lahodné ceny!
Více informací naleznete zde.

Cena Nadace Veronica pro učitele

Nadace Veronica každoročně oceňuje až tři učitele nebo učitelky, kteří u svých žáků dlouhodobě budují vztah k přírodě a vedou je k šetrnému chování vůči životnímu prostředí. Oceněný učitel obdrží odměnu 10 000 korun a stejnou částku získá i pro svou školu na uskutečnění ekologického projektu. Jste rodič, pedagog, žák nebo student a znáte učitele, který si Cenu Nadace Veronica zaslouží? Pak jej neváhejte nominovat!
Více informací naleznete zde.

Kino: Nejvyšší čas vstávat

Nebývalé vlny veder, trápení se suchem či imigrační vlna. Témata posledních dní mají jednoho společného jmenovatele. Změnu klimatu. Je čas vstávat!
Více informací naleznete zde.

Stánek Nadačních obchodů u Janáčkova divadla

Chcete zažít Nadační obchody v samém centru Brna? Přijďte ve středu 2. září na Theatre fashion market před Janáčkovo divadlo! Těšit se na Vás budou milé prodavačky z našich Nadačních obchodů, které vám rády poradí třeba s výběrem podzimního outfitu.

Zvou jiní

Ochutnejte moravské biofarmy! Slow Food Brno zve na exkurzi po biofarmách. Udělejte si v září čas a poznejte biozemědělce z blízkého okolí, jejich práci a výrobky.

Vedete kampaně, sháníte peníze nebo píšete granty pro neziskovou organizaci? Škola občanské iniciativy pro pokročilé je určena lidem, kteří mají již nějaké zkušenosti v nevládním sektoru, ale přesto by se chtěli na problematiku podívat novýma očima.

Exkurze přírodními zahradami Zlínského kraje
6.9.2015 09:30 - 19:00, Hostětín. Poznejte nejkrásnější přírodní zahrady Zlínského kraje. Doprava autobusem. Na akci navazuje Letní škola přírodního zahradničení, které se můžete také účastnit.
detail akce »
Krajem žítkovských bohyní
12.9.2015 10:00 - 17:00, Žítková. Pojďte se s námi podívat do obce Žítková, kde žily a působily tajemné žítkovské bohyně a zažijte svérázné Moravské Kopanice na vlastní kůži.
detail akce »
Jablečná slavnost 2015
20.9.2015 11:00 - 17:00, Hostětín. Neděle 20. září 2015 bude v Hostětíně patřit jablkům, řemeslům a kultuře. Proběhne zde již 14. ročník Jablečné slavnosti. Nenechte si Jablečnou ujít!
detail akce »
Krajem žítkovských bohyní s vůní bylin.
28.9.2015 10:00 - 17:00, Žítková. Pojďte se s námi podívat do obce Žítková, kde žily a působily tajemné žítkovské bohyně a zažijte svérázné Moravské Kopanice na vlastní kůži.
detail akce »
Brněnský biojarmark
2.10.2015 - 3.10.2015, Brno. Program bude upřesněn.
detail akce »
Školení energetických "šampionů" projektu SPIRIT
9.10.2015 09:00 - 17:00, Brno. Kurz ekologických "šampionů" v rámci mezinárodního projektu SPIRIT, který cílí na úspory energie v domácnostech. Pojďte se s námi zapojit do ochrany našeho životního prostředí a přesvědčit se, že i jednotlivec může mnohé změnit!
detail akce »
Podzimní dovolená v kraji Žítkovských bohyní
8.10.2015 - 11.10.2015, Hostětín. Magická krajina Bílých Karpat, přírodní zahrada a dům, který žije ze slunce. Chuť biomoštu přímo od zdroje, sochy v krajině, společné bylinkové a řemeslné tvoření. Výlet na Moravské Kopanice za poznáním krás zdejšího kraje a kouzel žítkovských bohyní.
detail akce »
Harmonizace čaker - prožitkový seminář
24.10.2015 - 28.10.2015, Hostětín. Čakry, meditace, relaxační techniky, intuitivní malování a omlazovací cvičení čínských císařů. V Centru Veronica Hostětín pořádá Lenka Singerová.
detail akce »
Energetická soběstačnost
13.11.2015 - 15.11.2015, Hostětín, Workshop.
detail akce »
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica. | Podpořte nás. Staňte se členy Klubu přátel Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
tel.: 542 422 750
e-mail: veronica@veronica.cz
http://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Bojkovice
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
http://hostetin.veronica.cz
Ekologická poradna v Brně otevřena: Po - Čt, od 9 do 17 hodin
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?