Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
26. 1. 2016

Ovocnářské kurzy v Hostětíně: Poradíme vám, jak pečovat o ovocné stromy

Zima je v zahradě obdobím klidu a odpočinku. Prodlužující se dny jsou však neklamnou známkou blížícího se jara. Čas vhodný pro řez ovocných dřevin je právě teď. Víte, jak na to? Rádi vás seznámíme s pravidly a specifiky řezu ovocných stromků dokud je čas. Máte představu, jak zapěstovat mladý stromek nebo naopak zmlazovat stárnoucí stromy? Přijeďte do Hostětína na kurz Principy řezu ovocných stromů a budete v tom mít jasno!
Více informací naleznete zde.

Ovocnářské kurzy v Hostětíně: Poradíme vám, jak pečovat o ovocné stromy

Nadace Veronica spustila grantový program Společně pro Brno

Nadace Veronica i letos vyhlásila grantový program Společně pro Brno na podporu kvality životního prostředí a rozvoje komunitního a kulturního života na území Brna. Letos rozdělí 450 tisíc korun mezi spolky, ale i neformální občanské či studentské iniciativy. Přihlašování do grantového programu Společně pro Brno je otevřeno do 22. února.
Více informací naleznete zde.

Letní prázdniny v Hostětíně? Přijeďte na tábor pro rodiče s dětmi

Už přemýšlíte, kde budete se svými dětmi trávit letní prázdniny? Zvolte oblíbené pobyty pro rodiče s dětmi v Hostětíně a nebudete litovat. Hry v přírodě, výlety, táboráky, noční hry pod hvězdnou oblohou a ještě mnohem více, co dělá prázdniny prázdninami. To vše pro vaše děti. K tomu zázemí ekopenzionu, dohled zkušených vedoucích, bělokarpatské louky a lesy a navrch prvotřídní jablečný biomošt! Přihlaste se ještě dnes, místa rychle ubývají.
Více informací naleznete zde.

Snižujete spotřebu elektřiny? Zaplatíte víc!

Energetický regulační úřad plánuje od roku 2017 zavést zásadní změnu ve způsobu vyúčtování elektřiny. Všichni zaplatí více paušálně a méně za skutečně spotřebovanou elektřinu. Dopad pocítí především ti, kteří žijí v malých domácnostech, nebo cíleně snižují spotřebu energie. Plán ERÚ je nespravedlivý a neekologický. Napište to předsedkyni Energetického regulačního úřadu!
Více informací naleznete zde.

I letos nabízíme pobytové výukové programy pro školy

Centrum Veronica Hostětín i letos připravilo pestrou nabídku pobytových výukových programů pro školy. Pobytové výukové programy můžete využít při naplňování školních vzdělávacích programů, zejména v průřezovém tématu Environmentální výchova. Jsou vhodné i jako seznamovací pobyty pro nové třídní kolektivy. Kde jinde se mohou děti inspirovat k šetrnému vztahu k přírodě a místnímu dědictví než v Hostětíně?
Více informací naleznete zde.

Ekoporadna: Proč nenakupovat výrobky na jedno použití?

Používáte látkové kapesníky nebo raději kupujete jednorázové papírové? Na naši ekologickou poradnu jste se obrátili s dotazem, která varianta je ekologičtější a ekonomičtější. Po zvážení všech a pro a proti vychází pro životní prostředí lépe tradiční látkové kapesníky. Jak jsme na to přišli, si přečtěte u nás na webu.
Více informací naleznete zde.

Video: Svět se mění, umíme se na to připravit?

Mnoho říší, ale i měst a osad bylo v minulosti vyvráceno nebo opuštěno z důvodů, u kterých je patrná souvislost s klimatem a jeho výkyvy. Tušíte, co nás čeká s klimatickou změnou a proč je dobré posilovat resilienci? Klimatická změna je hrozba, ale i příležitost. Podívejte se na přednášku profesora Danihelky!
Více informací naleznete zde.

ÚSES v CHKO Pálava a způsoby zakládání biokoridorů
28.1.2016 17:00 - 19:00, Brno, V rámci cyklu diskuzí u kulatého stolu "Přírodní infrastruktura – ÚSES 2016". Cílem je výměna aktuálních informací a tříbení názorů o různých aspektech tvorby územních systémů ekologické stability a péče o přírodní infrastrukturu v kulturní krajině.
detail akce »
Otevřený prostor 2016: Místní ekonomika a klimatické změny
3.2.2016 - 7.2.2016, Hostětín, Zveme vás na již desátý seminář typu otevřený prostor, tentokrát o měkkých a lokálních cestách k odolnosti vůči klimatickým změnám.
detail akce »
Principy řezu ovocných stromů I
13.2.2016 - 14.2.2016, Hostětín, Dvoudenní kurzy kombinující teorii s praxí pro zájemce o extenzivní ovocnářství a pěstování starých ovocných odrůd.
detail akce »
AHA! Sebepoznávací víkend s terapeuty Cesty (B. Bays)
19.2.2016 - 21.2.2016, Hostětín, Víkend pro všechny, kdo chtějí vzít svůj život do svých rukou. Objevte své vzorce, které vám již neslouží a změňte je. Pomohou vám v tom lektoři Cesty (metodika dle B. Bays).
detail akce »
První kroky v Ekoškolce
25.2.2016 08:30 - 15:00, Centrum Veronica Hostětín, Seminář pro učitele z mateřských škol, které jsou nově zapojeny do programu Ekoškola. Lektorka Mgr. Natália Toflová
detail akce »
ÚSES, krajinný ráz a komponovaná krajina
25.2.2016 17:00 - 19:00, Brno, V rámci cyklu diskuzí u kulatého stolu "Přírodní infrastruktura – ÚSES 2016". Cílem je výměna aktuálních informací a tříbení názorů o různých aspektech tvorby územních systémů ekologické stability a péče o přírodní infrastrukturu v kulturní krajině.
detail akce »
Principy řezu ovocných stromů II
27.2.2016 - 28.2.2016, Hostětín, Dvoudenní kurzy kombinující teorii s praxí pro zájemce o extenzivní ovocnářství a pěstování starých ovocných odrůd.
detail akce »
Benefiční divadlo 2016: PŘÍLIŠ VELKÁ CENA aneb Jak šla pohádka do háje
4.3.2016 19:00 - 23:45, Brno, Tradiční benefiční představení, kde premiérovou hru autora Mojmíra Vlašína představí divadelní soubor Verdis. Těšit se můžete nejen na samotné divadlo, čeká Vás také společenský večer s bohatým rautem a cimbálovou muzikou Veronica.
detail akce »
Principy řezu ovocných stromů III
5.3.2016 - 6.3.2016, Hostětín, Dvoudenní kurzy kombinující teorii s praxí pro zájemce o extenzivní ovocnářství a pěstování starých ovocných odrůd.
detail akce »
Vymezování ÚSES v lesích
10.3.2016 17:00 - 19:00, Brno, V rámci cyklu diskuzí u kulatého stolu "Přírodní infrastruktura – ÚSES 2016". Cílem je výměna aktuálních informací a tříbení názorů o různých aspektech tvorby územních systémů ekologické stability a péče o přírodní infrastrukturu v kulturní krajině.
detail akce »
Principy řezu a množení ovocných stromů IV
2.4.2016 - 3.4.2016, Hostětín, Principy řezu a množení ovocných stromů
detail akce »
Sázení vánočních jedliček
9.4.2016 10:00 - 12:00, Brno, Společná jarní výsadba vánočních jedliček v lese nedaleko Vranova. Sraz všech stromků i jejich hostitelů a hostitelek je na místě výsadby. Na výsadbu srdečně zveme všechny přátele lesa a přírody. Sazenice jedle bělokoré budou k dispozici i na místě.
detail akce »
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica. | Podpořte nás. Staňte se členy Klubu přátel Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
tel.: 542 422 750
e-mail: veronica@veronica.cz
http://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Bojkovice
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
http://hostetin.veronica.cz
Ekologická poradna v Brně otevřena: Po - Čt 9 - 17
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?