Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
1. 9. 2016

Výjimečné české léto – jako ve 20. století

Během tří letních měsíců se u nás letos příjemně střídalo počasí, tak jako kdysi. To už v tomto tisíciletí není obvyklé a bude to čím dál vzácnější. Jinde se ale vyskytla vedra výjimečně krutá. Globální průměry místních teplotních odchylek od dřívějších dob byly měsíc co měsíc rekordní, jen červen „pouze“ vyrovnal rekord z roku 2015. Čili, náš titulek by měl znít: Výjimečné české léto - jako ve 20. století, jen trochu teplejší… globálně ale hodně horké.
Více informací naleznete zde.

Výjimečné české léto – jako ve 20. století

Chovejte se ekologicky dle nových videorad Ekoporadny Veronica

Matraci s certifikátem EcoPur uznávaným EU u nás sice nenajdete, ale to neznamená, že neexistují jiné ekologičtější varianty matrací, aneb ekologicky můžete i spát. Zamýšlíte se při nákupu i nad obsahem, nebo se řídíte jen obalem? Zkuste začít při nákupu přemýšlet ekologicky a nakupovat buď úplně bez obalu nebo jej alespoň omezit. Další videa z cyklu letních poradenských videorad.
Více informací naleznete zde.

Staňte se dobrovolníky na Jablečné slavnosti 2016

Láká vás poznat Jablečnou slavnost v Hostětíně jinak – z pozice dobrovolníka? Zažít zákulisí celé akce, těšit se pocitem z dobrovolnické práce, získat nové přátele a pomoct neziskové ekologické organizaci? Užít si bohatý program slavnosti, o který rozhodně nepřijdete, protože při práci budete mít i dostatečné pauzy, abyste si slavnost užili? Hledáme dobrovolníky pro výpomoc s organizačním zajištěním Jablečné slavnosti jak v neděli 25. září, tak v období před slavností, od pátku 23. září.
Více informací naleznete zde.

Evropská noc pro netopýry propukne v sobotu 10. září, pojeďte s námi autobusem

V sobotu, 10. září 2016 v areálu Kateřinské jeskyně a Domu přírody Moravského krasu se bude konat již tradiční noc pro netopýry. Součástí bude i krátká návštěva jeskyně, prohlídka Domu přírody a přednáška. Na akci bude možno zakoupit publikace a další materiály o netopýrech. Zájemci mohou přijet individuální dopravou a nebo využít autobus vypravovaný z Brna. Odjezd autobusu od kavárny Bohéma v 16.30. Zájemci o autobus vypravený z Brna se hlaste předem osobně na adrese: Ekologický institut Veronica a Regionální sdružení ČSOP, Panská 9, Brno (v otevírací době poradny), tel.: 542 422 750. Místenky na bus jsou za 50 Kč, jinak je vše zdarma. Členové Klubu přátel Veronica mají místenku zdarma.
Více informací naleznete zde.

Znovuobjevené výtisky legendární knihy Ekologická stabilita

Tuto legendární knihu nejen pro krajinné ekology, která obsahuje jak teoretickou tak praktickou část, máte opět možnost zakoupit si v našem internetovém obchodě. Objevila se jejich tajná zásoba a my ji nyní prodáváme za výhodných 75 Kč. A to buď v našem internetovém obchodě nebo osobně v Ekologické poradně Veronica na Panské 9 v Brně.
Více informací naleznete zde.

Zvou jiní

Seminář: Peníze, nebo život? Jiné ekonomiky a potravinové iniciativy v Česku (21. 10. 2016 10.30-14.30 Brno). Co jsou alternativní ekonomické praktiky, jaké existují  a jak se rozvíjejí v ČR? Jak dnes   funguje nepeněžní ekonomika samozásobitelství a sdílení, a jak jsou úspěšné nové potravinové iniciativy zdola? Jak  spolupracují, z čeho vycházejí, co  jim brání a co pomáhá? Vstup zdarma. humenv.fss.muni.cz

Exkurze - Jak to chodí u farmářů?
10.9.2016 09:00 - 09:00, Šumice, Ekosady Komňa, Javorník Štítná n.V., 3 lidé, 3 příběhy. Druhá autobusová exkurze za poznáním příběhů regionálních farmářů a zpracovatelů potravin: Vít Janíček, Šumice (pěstitel zeleniny), David Ryšavý (ekosady Komňa), Javorník, Štítná nad Vláří (rostlinná a živočišná výroba)
detail akce »
Jablečná slavnost 2016
25.9.2016 11:00 - 11:00, Hostětín, Neděle 25. září bude v Hostětíně patřit jablkům, řemeslům a kultuře. Proběhne zde již 15. ročník Jablečné slavnosti. Nenechte si ji ujít.
detail akce »
Brněnský biojarmark
30.9.2016 - 1.10.2016, Brno, Letošní rok se uskuteční již 25. ročník biojarmarku! Připraveny budou nejen stánky s místními bioprodukty: zeleninou, sýry, zavařeninami, pečivem, moukou, kořením, vínem, masem a masnými produkty, ale i široký výběr občerstvení.
detail akce »
Krajem žítkovských bohyní s vůní bylin
2.10.2016 10:30 - 18:00, Žítková, Lektorovaná vycházka o historii a krajině Žítkové a tradičním bylinkářství. Pojďte se podívat do obce Žítková, kde žily a působily tajemné žítkovské bohyně a zažijte svérázné Moravské Kopanice na vlastní kůži.
detail akce »
Dovolená v kraji Žítkovských bohyní (pobyt s programem)
6.10.2016 - 9.10.2016, Hostětín, Magická krajina Bílých Karpat, přírodní zahrada a dům, který žije ze slunce. Chuť biomoštu přímo od zdroje, sochy v krajině, společné bylinkové a řemeslné tvoření. Výlet na Moravské Kopanice za poznáním krás zdejšího kraje a kouzel žítkovských bohyní, exkurze po hostětínských ekologických projektech, po přírodní zahradě, lektorovaná vycházka do krajiny.
detail akce »
Líbí se Vám, co děláme? Staňte se členy Klubu přátel Veronica.
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
tel.: 542 422 750
e-mail: veronica@veronica.cz
http://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Bojkovice
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
http://hostetin.veronica.cz
Ekologická poradna v Brně otevřena: pondělí až čtvtek 9-17 h (od září opět normální provoz)
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?