Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
1. 3. 2018

Oteplování Arktidy je nebezpečné

Oteplování Arktidy je nebezpečné
Největší oteplení nastává v Arktidě v zimě. Zrovna teď je rekordní - a ledový vzduch naopak přišel odtud do Evropy. Během klimatické konference COP 23, konané v listopadu 2017 v Bonnu se k oteplování, perspektivách je zastavit, jeho dopadům na Arktidu a vlivu Arktidy na další oteplování a na zvyšování hladiny oceánů vyjádřili i tři experti v čele s Jamesem Hansenem. K dispozici je záznam přednášky s českými titulky.
Více informací naleznete zde.

Oteplování Arktidy je nebezpečné

Přidejte se k Hodině Země 2018: Spojení lidí za účelem ochrany planety

Přidejte se k Hodině Země 2018: Spojení lidí za účelem ochrany planety
Hodina Země, celosvětový happening upozorňující na problémy spojené se změnou klimatu, oslaví svůj jedenáctý ročník. Letos se akce koná v sobotu 24. března od 20.30 hodin. Symbol zhasnutí světel má přitáhnout pozornost k věcem, která klimatická změna způsobuje, a připomenout, že řešení je na každém z nás.
Hodina Země 2018 se snaží vyvolat doposud nikdy neproběhnutý dialog o ztrátě přírody a naléhavé potřebě ji chránit, jak zrychlující se klimatická změna a ohromující ztráta biodiverzity ohrožují naši planetu. Připojte si i Vy, jako obec, organizace či jednotlivec!
Více informací naleznete zde.

Nominujte na Ekopubliku, cenu za environmentální publicistiku

Smyslem ocenění Ekopublika je podpořit a zviditelnit tvorbu a publikování environmentálně zaměřených textů v denním a týdenním tisku a na stránkách relevantních webových zpravodajů  v České republice, ohodnotit jejich přínos pro environmentální osvětu široké veřejnosti a přitáhnout větší pozornost čtenářů k environmentální problematice popisované seriózními způsoby. Nominujte do konce března 2018 článek, který vás v loňském roce zaujal.
Více informací naleznete zde.

Recyklace je skvělá věc. Dělejme ji proto správně!

Recyklace je skvělá věc. Dělejme ji proto správně!
Víte, že plastové hračky často skrývají jedy? Například v napodobenině Rubikovy kostky jsme naměřili jednu z nejvyšších hodnot toxických látek ze všech testovaných hraček z 26 zemí. Tyto toxické látky se u dětí podílejí na poruchách soustředění nebo syndromu ADHD. Pojďme to společně změnit! Připojte se k výzvě za recyklaci bez jedů.
Více informací naleznete zde.

Poslední vstupenky na Inspektora Colleno (divadlo Verdis)

Světově obnovená premiéra a první obnovená derniéra autorského kusu Inspektor Colleno aneb detektivní drama ze zákulisí inspekce životního prostředí se uskuteční v pátek 9. března 2018 v Divadle Husa na provázku. Navíc aukce, cimbálovka Veronica, žraut a víno. Zbývají poslední neprodané vstupenky!
Více informací naleznete zde.

Principy řezu ovocných stromů IV. - 3.- 4. března 2018 OBSAZENO
Principy řezu ovocných stromů V. - 10.- 11. března 2018 OBSAZENO
Přednáška: Z pralesa do velehor – různá vegetační pásma chilských And (Klub přírodovědecký v Brně)
15.3.2018 16:00 - 17:30, Brno, Dům ochránců přírody, Panská 9, 3. patro, Doc. Ing. Radomír Řepka PhD. (Ústav botaniky, dendrologie a fytocenologie LDF Mendelu)
detail akce »
I strach je jen pocit.
16.3.2018 - 18.3.2018, Hostětín, Zbavte se ho jednou pro vždy na seberozvojovém semináři pana Tibora Orose.
detail akce »
Velikonoční tvoření
22.3.2018 16:00 - 18:00, Hostětín, Připraveny budou tvořivé dílničky pro malé i velké spojené s Velikonocemi.
detail akce »
Jak snížit svoji uhlíkovou stopu a být energeticky soběstačnější?
7.4.2018 - 8.4.2018, Hostětín, Jak a proč snížit svoji uhlíkovou stopu? Efektivní využívání energie, obnovitelné zdroje, ... jak nám mohou pomoci? A jak se stát energeticky soběstačnými? Praktické rady a ukázky od těch nejpovolanějších...
detail akce »
Sázení vánočních jedliček
14.4.2018 10:00 - 12:00, u Brna, Společná jarní výsadba vánočních jedliček v lese nedaleko Brna. Sraz všech stromků i jejich hostitelů a hostitelek je na místě výsadby. Na výsadbu srdečně zveme všechny přátele lesa a přírody. Sazenice jedle bělokoré budou k dispozici i na místě.
detail akce »
Krajem žítkovských bohyní - lektorovaná vycházka po Žítkové
19.5.2018 10:00 - 17:00, Žítková, Pojďte se s námi podívat do obce Žítková, kde žily a působily tajemné žítkovské bohyně a zažijte svérázné Moravské Kopanice na vlastní kůži.
detail akce »
Líbí se Vám, co děláme? Staňte se členy Klubu přátel Veronica.
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
tel.: 542 422 750
e-mail: veronica@veronica.cz
http://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Hostětín
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
http://hostetin.veronica.cz
Ekologická poradna v Brně otevřena: úterý 13-17, středa 10-13, čtvtek 13-17 h; obchod Nadace Veronica otevřen: pondělí až pátek 9 -18, so 9-12
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?