Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
30. 9. 2020

Klikejte na virtuálním Biojarmarku a podpořte svým nákupem ekologické zemědělství

Brněnský biojarmark, to je tradiční setkání ekologických pěstitelů a chovatelů, výrobců moštů i vína s návštěvníky a zákazníky. Letos výjimečně proběhne Biojarmark jen virtuálně. Nechoďte na Zelňák, netěšte se na stánky, ale nakupte si v pohodlí domova z vybraných e-obchodů, jejichž seznam najdete na níže uvedeném odkazu. Většina tradičních účastníků prodává svůj sortiment online a mnozí jej umí dovézt (nejen) do Brna. Někde se dá domluvit i jiný způsob podpory a odběru. Podpořte i letos ekologické zemědělství.
Více informací naleznete zde.

Klikejte na virtuálním Biojarmarku a podpořte svým nákupem ekologické zemědělství

Klimatická žaloba na stát. Přidáte se?

Boj proti změnám klimatu se v posledních letech přenesl také do soudních síní. Dosud proběhlo po celém světě více než 600 žalob spojených s klimatem. Klimatická žaloba ČR je žaloba na české státní orgány odpovědné za snižování emisí a adaptační opatření na změnu klimatu, která bude podána k českým soudům. Žaloba bude podána jménem těch, kteří se cítí být ohroženi nečinností státních orgánů v předcházení změně klimatu. Cílem žaloby je soudní výrok stanovující, že české státní orgány nechrání dostatečně práva českých občanů zaručená Ústavou a neplní své mezinárodní závazky ve vztahu ke změně klimatu.
Více informací naleznete zde.

CO2 liga, klimatický program pro školy, zahajuje nový ročník. Přidáte se?

V říjnu zahajujeme 10. ročník CO2 ligy - úspěšného celoročního programu o ochraně klimatu pro 2. stupeň ZŠ a SŠ. Školní týmy se s námi vydávají na napínavou misi s jasným úkolem: omezit emise a zachránit planetu. Stihnou to? To se uvidí v průběhu roku, kdy na žáky čekají čtyři kola (mise) plná zajímavých a tvořivých tematických úkolů. Přihlašujte se do 15. října. Pokud si netroufáte na celoroční práci, můžete třeba i jen nakouknout a splnit jen vybrané úkoly.
Více informací naleznete zde.

Hledáme školní týmy do projektu Pomáháme spolu mimo školu

Rezekvítek společně s Nadací Veronica rozjíždí projekt, ve kterém žáci zjistí, jak na to, když chtějí něco ve svém okolí změnit k lepšímu a nechtějí na to být sami. Každý školní tým získá podporu a vedení od odborníků a každý učitel k ruce studenta pedagogiky. Hledáme poslední tři školní týmy z Brna z 2. stupně ZŠ, třeba jste to právě vy.
Více informací naleznete zde.

Hlasujte ve Výloze roku pro obchod Nadace Veronica v Brně

Dobročinný obchod Nadace Veronica v Brně dává věcem druhý život a z výtěžku rozděluje granty na eko projekty na Moravě. Vy jej až do 16. října můžete podpořit nejen darem nebo nákupem, ale taky svým hlasem v soutěži Výloha roku. Soutěž podporuje spolupráci designérů a místních obchodníků, nadační obchod se proměnil pod taktovkou HRANA studio k nepoznání.
Více informací naleznete zde.

Virtuální brněnský biojarmark
po celý říjen 2020
29. ročník tradiční akce založené na podporu biopotravin a místních dodavatelů potravin. Biozelenina, biovíno, biosýry, biomasobi, biozpracované produkty. Letos výjimečně pouze virtuálně, podpořte nákupem svého biosedláka, biozpracovatele.
detail akce »
Kurz výroby dřevěných lžíc, misek, nazouváků
10.10.2020 10 - 17, Hostětín,
Mít doma svoji vlastnoručně vydlabanou lžíci nebo se obouvat s vlastním dřevěným nazouvákem.... to je prostě NĚCO! U nás se to můžete naučit.
detail akce »
Dovolená v kraji Žítkovských bohyní (pobyt s programem)
8.10.2020 - 11.10.2020, Hostětín,
Magická krajina Bílých Karpat, přírodní zahrada a dům, který žije ze slunce. Chuť biomoštu přímo od zdroje, sochy v krajině, společné bylinkové a řemeslné tvoření. Výlet na Moravské Kopanice za poznáním krás zdejšího kraje a kouzel žítkovských bohyní, exkurze po hostětínských ekologických projektech, po přírodní zahradě, lektorovaná vycházka do krajiny. Každý den vám ukážeme jinou tvář Karpat.
detail akce »
Líbí se Vám, co děláme? Staňte se členy Klubu přátel Veronica.
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
tel.: 542 422 750
e-mail: veronica@veronica.cz
https://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Hostětín
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
https://hostetin.veronica.cz
Ekologická poradna v Brně otevřena: úterý 13-17, středa 10-13, čtvtek 13-17 h.
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?