Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
11. 12. 2012

Vánoční jedličky v květináči

Přijďte si koupit živý vánoční stromeček, na jaře z nich společně vysadíme kus nového lesa. Prodej v Ekologické poradně Veronica (Panská 9), cena 99 Kč/kus, otevřeno po-čt 9 - 17 hod., pátek 9-14 hod., so 9-13 hod.
Vyfoťte se kreativně se svojí jedličkou a fotografii nám zašlete do 31. 12. na adresu jan.labohy@veronica.cz. Nejlepší fotografie budou oceněny! Více zde.

Vánoční jedličky v květináči

Klimatická konference v Dauhá

Právě skončila celosvětová jednání o ochraně klimatu v katarském Dauhá. Jednalo se o budoucnosti Kjótského protokolu a o nových dohodách týkajících se snižování skleníkových plynů a finanční pomoci chudým zemím. Více v infolistu, který jsme vytvořili společně s Klimatickou koalicí. Více zde.

Evropský úspěch Zlínské CO2 ligy

Naše soutěž Zlínská CO2 liga byla oceněna v prestižním evropském klání U4energy, ze slavnostního ceremoniálu v Bruselu si odvážíme trofej v kategorii Best practice. Zlínská CO2 liga je určena pro základní a střední školy ve Zlínském kraji a studentské týmy při ní plní úkoly související s ochranou klimatu a úsporami energie. Více zde.

Cena Ekologického institutu Veronica pro studenty

Zvláštní cenu Ekologického institutu Veronica v soutěži diplomových a bakalářských prací se vztahem k životnímu prostředí a ekologii v Jihomoravském kraji získala Ing. arch. Jana Šipulová s diplomovou prací Vlněna – potenciál rozvoje postindustriálního Brna. Gratulujeme! Výsledky X. ročníku a odkaz na sborník anotací všech soutěžních prací najdete zde.

O biodiverzitě v hospodářských lesích v časopisu Veronica

Tis červený v Lužických horách, jeřáb manětínský na Karlovarsku, nebo jabloň lesní na střední Moravě přežívají díky činnosti Českého svazu ochránců přírody. Jak se hospodaří ve státních lesích, jak v původně šlechtických? Jaký přístup k lesu prosazuje evropské sdružení obecních a soukromých vlastníků Pro silva? Nové číslo časopisu Veronica vychází 19. 12., ukázky on-line můžete číst již teď. Více zde.

Podpořte naši činnost

V letošním roce jsme pomáhali lidem, aby získali na svůj stůl čerstvé a zdravé potraviny od českých farmářů, živočichům jsme zajišťovali nezbytný prostor pro život, tisíce lidí jsme uvítali na Jablečné slavnosti – oslavě tradičních odrůd ovoce a místní produkce. Prohlédněte si naše úspěchy v minulých letech. Líbí se Vám naše činnost? Podpořte ji. Více zde.

Ekologická poradna: Chovejme se na Vánoce ekologicky

Vánoce jsou kromě jiných rituálů spojeny s vánočními dárky. Máme řadu možností, jak pořídit takové dárky, které znamenají menší zátěž pro životní prostředí, nebo mohou pomoci a udělat radost nejen našim blízkým. Přinášíme vám několik tipů na Vánoce šetrnější jak k přírodě, tak k Vám samotným a mnohdy i Vaší peněžence.
Více zde.

Ekologická domácnost může být příjemná, veselá i úsporná, radí nová publikace

Kde nakupovat, jaké květiny vysadit na zahrádce, z čeho uvařit nebo jak ušetřit za elektřinu a vodu. Nejnovější Desatero domácí ekologie, které právě vydal Ekologický institut Veronica, je plné dobrých rad a pozitivních příkladů. Deset kapitol ukazuje, jak každý z nás může svými každodenními rozhodnutími prospět životnímu prostředí i svému zdraví. Více zde.

10. předvánoční benefiční aukce

Na 10. předvánoční benefiční aukci v Besedním domě v Brně se podařilo vydražit díla za více než 160 tisíc korun. Řada pěkných věcí – šperků, grafik, obrazů – ale na svého kupce ještě čeká. V případě zájmu zakoupit umělecká díla kontaktujte Petru Jadrnou, petra.jadrna@veronica.cz, 731 979 005.

Vánoční dárky z Veroniky

Zážitek v Hostětíně
Darujte vánoční certifikát na pobyt v Hostětíně, např. na Zelenou dovolenou anebo na pobyt v jakémkoliv jiném termínu. V ČR je jen 5 certifikovaných EKO-hotelů, my jsme jedním z nich. Více zde.

Časopis Veronica vánočně
Darujte časopis Veronica lidem, které máte rádi, můžete si vybrat dárkový certifikát na předplatné 2013, kompletní ročník 2012 a 2011 v dárkovém balení s přílohami o národních přírodních rezervacích, s originálním grafickým listem Petra Čermáčka nebo vánoční jedličkou. Více zde.

Speciální balíček publikací Veronica
Vánoční balíček obsahuje nové vydání publikací Desatero domácí ekologie, Nekup to! (o šetrném nakupování), Do čista (o šetrném úklidu), Chemické látky v životním prostředí, CD Abeceda přírodní zahrady a magnetickou záložku do knihy s tématikou přírodních zahrad. Nyní za sníženou cenu! Více zde.

Novinky v našem e-obchodu

Vánoční dárky nemusíte nakupovat jen v hypermarketech, ale i v našem e-obchodu:

Bio Kaffa – Divoká zrnková káva z Etiopie. Espresso, 250 g
V provincii Kaffa, v horském deštném pralese Bonga, se ručně sklízí tato jedinečná divoká káva. Za pomoci projektu FOREST se chrání a udržuje neopakovatelná rozmanitost rostlinných druhů a pralesa jako celku. Vychutnejte si před Vánoci jedinečnou kávu Kaffa a podpořte přitom spravedlivě odměněnou práci. Objednávejte zde.

Obrazovo-zvukový atlas ptáků jižní Moravy
Nejprodávanější DVD e-obchoduVeronica. Interaktivní spojení fotografií, hlasů a popisů 120 ptačích druhů jižní Moravy umožní naučit se v přírodě rozeznávat jejich zpěv a najít je v jejich obvyklém životním prostředí. Poutavý obrazovo-zvukový atlas určený pro dospělé i děti je svého druhu první v ČR. Neváhejte objednávat!

Kroky naší země III.
13.12.2012 17:00 - 19:00, Brno, Další pokračování cyklu filmů a besed o přírodě a krajině.
detail akce »
Desatero domácí ekologie prakticky
13.12.2012 18:00 - 19:00, Brno, Hledáte vyzkoušená doporučení a náměty jak se chovat ekologicky v běžném životě? Jak co nejlépe zacházet s vodou, energií, odpady či spotřebním zbožím? Představíme vám zcela nové a přepracované vydání úspěšného titulu Desatero domácí ekologie.
detail akce »
Indie, stát Arunachal Pradesh
3.1.2013 17:00 - 19:00, Brno, Přednáška Klubu přírodovědeckého v Brně a Regionálního sdružení ČSOP
detail akce »
Setkání přátel přírodních zahrad
8.1.2013 17:00 - 19:00, Brno, Zahradní inspirace ze světa.
detail akce »
Kroky naší země IV.
10.1.2013 17:00 - 19:00, Brno, Další pokračování cyklu filmů a besed o přírodě a krajině.
detail akce »
Přírodní infrastruktura - ÚSES (Zelený čtvrtek)
24.1.2013 17:00 - 19:00, Brno, Téma: Biocentra a biokoridory z dílny Ing. Davida Mikoláška
detail akce »
Kroky naší země V.
31.1.2013 17:00 - 19:00, Brno, Další pokračování cyklu filmů a besed o přírodě a krajině.
detail akce »
Setkání přátel přírodních zahrad
12.2.2013 17:00 - 19:00, Brno,
detail akce »
Přírodní infrastruktura - ÚSES (Zelený čtvrtek)
14.2.2013 17:00 - 19:00, Brno,
detail akce »
Athos, svědek minulých časů
21.2.2013 17:00 - 19:00, Brno, Přednáška Klubu přírodovědeckého v Brně a Regionálního sdružení ČSOP
detail akce »
Kroky naší země VI.
7.3.2013 17:00 - 19:00, Brno, Další pokračování cyklu filmů a besed o přírodě a krajině.
detail akce »
Zelená dovolená plná slunce
25. 8. - 29. 8. 2013, Hostětín,
Oblíbená dovolená s programem. Toulání po Karpatech, řemeslné tvoření, výlet za hady a za bylinkami. Nenechte si ujít. Možnost dárkového vánočního certifikátu! Přihlaste se už ted: hana.machu@veronica.cz, tel.: 572 630 670, 739 569 264
Zelená dovolená s vůní jablek
10. 10. - 13. 10. 2013, Hostětín, Podzimní toulky po Karpatech, sušení jablek, moštování, řemeslné tvoření. Přihlaste se už ted: hana.machu@veronica.cz, tel.: 572 630 670, 739 569 264
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
tel.: 542 422 750
e-mail: veronica@veronica.cz
http://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Bojkovice
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
http://hostetin.veronica.cz
Ekologická poradna v Brně otevřena: po - čt 9–17
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?