Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
17. 4. 2013

Vyhlašujeme anketu Brněnský strom roku 2013.

Navrhněte Váš oblíbený strom a doručte jeho popis do 27. května do Ekologické poradny Veronica. Z navržených stromů porota vybere finalisty, o vítězi rozhodne veřejnost hlasováním.
Více informací naleznete zde.

Vyhlašujeme anketu Brněnský strom roku 2013.

V Sasově plánují novou bio výrobnu - přidejte se!

Neustálé problémy se smluvními zpracovateli dovedly Josefa Sklenáře k rozhodnutí postavit si vlastní masnou výrobnu přímo na farmě. Na Sasově chtějí pro financování projektu uplatnit v České republice zcela nový model v duchu komunitou podporovaného zemědělství. Zákazníci společně podpoří svého sedláka finanční částkou, kterou si mohou dovolit, a vloženou investici budou dostávat postupně zpět ve formě sasovských produktů. Vázaný účet je otevřen do 30. dubna 2013.
Více informací naleznete zde.

Exkurze do skláren v Kyjově.

Kde končí sklo, které třídíte? Je recyklace skla opravdu výhodnější než výroba nového? Nedochází ke ztrátě kvality skla? Jaké jsou požadavky na střepy, které mají být recyklovány? Pokud chcete znát odpověď na tyto i další otázky, pojeďte na exkurzi ve čtvrtek 24. dubna.
Více informací naleznete zde.

Hledáme dobrovolníky pro práci na zahradě a v sadu.

Chcete-li strávit pár dní v Hostětíně jako dobrovolník a pomáhat nám přitom na zahradě a v sadu, budete vítáni. Aktuálně na vás čekají venkovní jarní práce, výsadba rostlin, příprava bylinkové spirály, čištění potoka a další radostné činnosti. Preferujeme váš pobyt v pracovních dnech (víkend jen po domluvě). Ozvěte se prosím Majce Křivákové (marie.krivakova@veronica.cz, tel. 724 132 772)
Více informací naleznete zde.

Brněnský světelný cirkus ve středu 24. dubna.

Světlo je dobrý sluha, ale špatný pán. Na procházce středem města ukážeme, kde nám škodí a kde slouží rozumně. Světelný cirkus projde Joštovou, Rašínovou, nám. Svobody a Zelným trhem přes Šilingrovo náměstí Husovou ulicí zpět k pomníku. Průvodce: RNDr. Jan Hollan, Ph.D.
Sraz ve 20.30 hod. na Komenského náměstí v Brně, u pomníku TGM.
Více informací naleznete zde.

Posnídejte férově s námi a s Fair trade.

V rámci kampaně Fair trade jsme na květen připravili několik zajímavých akcí. Ve dnech 5. a 11. května pořádáme dvě nedělní Fair trade snídaně. Pro školy chystáme tématicky zaměřené výukové programy. Chcete-li se některé z akcí zúčastnit, ozvěte se pro bližší informace Haně Machů, hana.machu@veronica.cz.
Více informací naleznete zde.

Výstava Historie a krásy lužních lesů jižní Moravy

se koná do 10. května ve vestibulu Ústřední knihovny Přírodovědecké fakulty MU, Kotlářská 2, Brno (po - čt 9 - 18 hod., pá 9 - 15 hod.). Shlédnout můžete fotografie Jarmily Kocourkové, Miloše Spurného, Viktora Hoška, Jana Haladyho, Otakara Pražáka, Stanislava Krejčíka, Petra Horáka, Davida Mahovského a Filipa Šálka.

KAPesní KAtalog pro ty, kdo míří do PŘÍRODY 2013.

Rádi vás informujeme, že opět po roce vyšel KAPesní KAtalog volného času pro ty, kdo míří do PŘÍRODY. Je inspirací pro plánování výletů, volnočasových aktivit a poznávání krásných míst naší republiky se zaměřením na poznávání přírody a šetrný přístup k životnímu prostředí. Praktický soubor nabídek je vhodný pro rodiny s dětmi, jednotlivce i skupiny. KAPKA PŘÍRODY je distribuována bezplatně a i vy si ji můžete objednat prostřednictvím www.in-prague.cz.

Den Země pod Špilberkem
20.4.2013 10:00 - 17:00, Brno, Letošní oslavy se ponesou v duchu tématu Voda pro život. U příležitosti Dne Země. Ekologická poradna Veronica bude pochopitelně u toho.
detail akce »
Sázení vánočních jedliček
21.4.2013 10:00 - 12:00, Brno, POZOR, nový termín místo soboty 6. 4. 2013. Společná jarní výsadba živých vánočních jedliček, zastávka autobusů Lesní školka za Soběšicemi, Brno.
detail akce »
Studánková poradna
22.4.2013 15:00 - 17:00, Brno, Na kvalitu vody v brněnském vodovodu, brněnských studánkách a pramenech v okolí Brna i vody balené v PET lahvích se přijďte zeptat Rudolfa Pecháčka. Návštěvníci si odnesou originální mapu studánek.
detail akce »
Exkurze do Centrální kompostárny
23.4.2013 16:00 - 17:00, Brno, Máte doma skořápky od vajíček či slupky od brambor a nechcete je jen tak vyhazovat? Kde vlastně končí bioodpad v Brně? Jaké způsoby existují pro jeho zpracování? Pokud chcete znát odpověď nejen na tyto otázky, pojďte s námi na exkurzi.
detail akce »
Žížala – milé domácí zvířátko
25.4.2013 13:00 - 17:00, Brno, Všechno, co jste chtěli vědět o domácím kompostování bioodpadu pomocí žížal – teď se můžete zeptat!
detail akce »
Vyhlášení ropáka roku 2012
26.4.2013 18:00 - 23:30, Brno, Děti Země Brno zvou na slavnostní vyhlášení výsledků ankety o antiekologický čin Ropák a 18. ročníku ankety o antiekologický výrok Zelená perla
detail akce »
Automatická kresba a základy orientálního tance
1.5.2013 - 5.5.2013, Hostětín, Meditace, automatická (intuitivní) kresba, základy orientálního tance, muzikoterapie, procházky.
detail akce »
Hravý víkend pro rodiny s malými dětmi
10.5.2013 - 12.5.2013, Hostětín, Třídenní pobyt pro rodiče a jejich děti ve věku 1-3 let v Centru Veronica pořádaný občanským sdružením "Mama poď sa hrať".
detail akce »
Autobusová exkurze po přírodních zahradách
27.5.2013 08:00 - 18:30, Vysočina a Jihočeský kraj, Ekologický institut Veronica Vás zve na exkurzi po přírodních zahradách Vysočiny a Jihočeského kraje. Navštívíme tři ukázkové přírodní zahrady a také bylinkovou obec Mutišov, vše s odborným výkladem. Vede zkušená lektorka Helena Vlašínová.
detail akce »
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
tel.: 542 422 750
e-mail: veronica@veronica.cz
http://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Bojkovice
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
http://hostetin.veronica.cz
Ekologická poradna v Brně otevřena: po - čt 9–17
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?