Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
15. 8. 2013

Nové webové stránky radí, jak chytře a ekologicky nakupovat

Nové webové stránky radí, jak chytře a ekologicky nakupovat
Neváhejte a hned navštivte naše nové webové stránky „Umění vybírat“ věnované ekologickému nakupování. Pomocí jednoduchých piktogramů a krátkých informačních boxů web usnadňuje orientaci v nejčastějších tématech spotřebitelského rozhodování - oblečení, úklid, kosmetika, potraviny, osvětlení, mobilní telefony, dětské pleny, hračky, květiny a nábytek. K tématu jsme nachystali i tištěnou stejnojmennou publikace a originální videospot.
Více informací naleznete zde.

Nové webové stránky radí, jak chytře a ekologicky nakupovat

Přijeďte na Letní školu ochrany krajiny (12.-18.9.) do Hostětína

Přijeďte na Letní školu ochrany krajiny (12.-18.9.) do Hostětína
Chcete se dozvědět, jak postavit dům ze slámy? Líbí se vám hliněné omítky? Obdivujete hospodaření našich předků v souladu s přírodou? Zakládáte zahradu a zajímá vás zahradničení bez chemie? Chcete se stát včelařem? Chodíte rádi po krajině a chtěli byste se o ní více dozvědět? Pak je právě Vám určen Letní ŠOK, neboli škola ochrany krajiny.
Více informací naleznete zde.

Petice: Nechceme úložiště Kraví hora

V krásném koutu Vysočiny, nedaleko Brna, se chystá příprava možného trvalého hlubinného úložiště odpadu z jaderných elektráren. Postavení dotčených obcí v tomto procesu výběru je vůči státu velmi slabé. Momentálně za nerovných podmínek probíhá ze strany státu proces nevratných kroků pro stanovení lokality. V tomto případě není absolutní prioritou bezpečnost a otevřený dialog, ale hledání „nejhloupějšího sedláka“, který se dá získat za co nejmenší peníz. Proto vznikla petice, která požaduje, aby byly nejprve zákonem nastaveny férové a rovnoprávné legislativní podmínky a teprve potom se realizovaly průzkumy a další kroky. Petici lze podepsat i v Brně na Veronice.
Více informací naleznete zde.

Načerpejte energii na dovolené, jakou v cizině nenajdete

Proč jezdit na přelidněnou pláž do Chorvatska, když originálnější dovolenou máte takřka za humny? Projdete se krajem žítkovských bohyní, o kterém se teď mluví, ale všichni o něm jen četli ve známé knize Kateřiny Tučkové. Vy zažijete svérázné Moravské Kopanice na vlastní kůži. 
Dvakrát dovolená s programem v Hostětíně: Zelená dovolená plná slunce (25.-29.8.) a Zelená dovolená s vůní jablek (10. - 13. 10.)
Více informací naleznete zde.

Evropská noc pro netopýry - 7. 9.2013

Zveme vás na již 17. Evropskou noc pro netopýry, která se koná v sobotu, 7. září 2013 u Sloupsko-šošůvské jeskyně v krásném prostředí Moravského krasu. Akce je pořádána pro poznání a na ochranu netopýrů nejen v České republice, ale i v celé Evropě. Začátek programu je v 17:00. Na programu je prohlídka jeskyně, film o netopýrech, pozorování živých jedinců, k dispozici bude stánek s informačními materiály. Na místo se můžete dostat vlastním dopravním prostředkem (doporučujeme kolo) nebo veřejnou dopravou. Pro zájemce vypravujeme zvláštní autobus z Brna.
Kontakt: RNDr. Mojmír Vlašín, e-mail: mojmir.vlasin@veronica.cz, tel.: 542 422 755, 602 404 285
Více informací naleznete zde.

Zvou Vás jiní

Katedra environmentálních studií FSS MU zve širokou veřejnost v rámci letní školy Výhledy české energetiky: soláry či chladicí věž na obzoru na otevřené přednášky a diskusi s českými i zahraničními odborníky, které se uskuteční na FSS MU, Joštova 10, Brno v době od 4. 9. do 7. 9. 2013. Další informace

 

Jaro Jaroměř pořádá 24. - 25.8. Senobraní na Pouzdřanské stepi na jjižní Moravě - kosení a úklid travních porostů a likvidace drobnějších náletů či vytváření ranných sukcesních stádií. V rámci akce proběhne 24.8. v 21.15 až do rána Netopýří noc na Pouzdřanské stepi Lektoři netopýří noci: RNDr. Mojmír Vlašín & RNDr. Blanka Mikátová.
http://www.jarojaromer.cz/

Zelená dovolená plná slunce
25.8.2013 - 29.8.2013, Hostětín, Oblíbená dovolená s programem. Toulání po Karpatech, řemeslné tvoření, výlet za plazy, bylinkový workshop, společná setkání a zážitky.
detail akce »
Evropská noc pro netopýry
7.9.2013 16:30 - 21:00, Sloup, Již 17. ročník populární akce, kdy můžete na vlastní oči spatřit netopýry.
detail akce »
Letní ŠOK aneb Letní škola ochrany krajiny
12.9.2013 - 18.9.2013, Hostětín, Ekologie v praxi v mnoha tématech: ekologické zemědělství, včelaření, přírodní zahrady, stavění ze slámy, ovocnářství....
detail akce »
Přednáška Desatero domácí ekologie pro rodiče
23.9.2013 16:30 - 18:30, Ivančice, Hledáte vyzkoušená doporučení a náměty, jak se chovat ekologicky v běžném životě? Povídání vhodné a zaměřené pro rodiče s malými dětmi.
detail akce »
Jablečná slavnost
29.9.2013 00:00 - 00:00, Hostětín, Nenechte si ujít již 12. ročník tradiční oslavy jablek, řemesel, místních výrobků a kultury.
detail akce »
22. Brněnský Biojarmark
4.10.2013 - 5.10.2013, Brno, Zelný trh před Husou na provázku, Tradiční setkání ekologických zemědělců, místních výrobců potravin a spotřebitelů, kteří mají rádi jídlo zblízka. Přijďte dobře nakoupit a pobavit se u cimbálové muziky.
detail akce »
Zelená dovolená s vůní jablek
10.10.2013 - 13.10.2013, Hostětín, Podzimní toulky po Karpatech, sušení jablek, ruční moštování, řemeslné tvoření. Takovou dovolenou si nenechejte ujít.
detail akce »
Konference Energeticky úsporné technologie a jejich využití v environmentální výchově
17.10.2013 - 19.10.2013, Hostětín, mezinárodní konference - odborné přednášky, praktické workshopy na témata globální změna klimatu, energeticky úsporné stavění, přírodní materiály ve stavebnictví, výroba a využití biouhlu, ekostopa, rekonstrukce školky,...
detail akce »
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
tel.: 542 422 750
e-mail: veronica@veronica.cz
http://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Bojkovice
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
http://hostetin.veronica.cz
Ekologická poradna v Brně otevřena: po - čt 9–17
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?