Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
4. 12. 2013

Žumpa: Benefiční divadlo 2014

Po dvouleté odmlce uvádí Ekologický institut Veronica ve spolupráci s divadelním souborem Verdis světovou premiéru a zároveň derniéru hry „Žumpa aneb Ekosurrealistické drama s lehkým erotickým nábojem a silným environmentálním apelem“. Těšíme se na vás v divadle Husa na provázku 7. února 2014. Lístky je možné zakoupit osobně v Ekologické poradně Veronica na Panské 9 v Brně od čtvrtka 12. prosince.
Více informací naleznete zde.

Žumpa: Benefiční divadlo 2014

Ekotipy - balíme dárky

Poprvé v RozVerkách přinášíme novou užitkovou a věříme, že i užitečnou, rubriku RozVerek. Ekotipy Vám budou nabízet informace, jak jednoduše posunout své chování šetrným směrem.
S Vánocemi souvisí balení dárků. Cílem obalu je napnout obdarovaného a prodloužit jeho těšení se. Poté je obal obvykle zničen a vyhozen. Téměř jepičí životy dárkových obalů prodlouží životy skládek o několik tun. Jak tedy obdarovaného napnout a přesto nevytvořit zbytečný odpad?
Ekoporadkyně Johanka balí dárky do látkových pytlíčků s mašličkou, které obdarovaný může používat i déle než samotný dárek.

Ekologická poradna: Ježíšku, prosím, bez odpadu

Inspirujte se pestrou nabídkou nemateriálních dárků, např. možnost koupit kus pralesa v Bílých Karpatech, kozu do Afriky, druhově bohatou podmáčenou louku na Vysočině nebo kus písečného přesypu pro břehuli. Z materiálních pak volte ty, které mají vysokou přidanou hodnotu, např. výrobky z chráněných dílen, jejichž koupí podpoříte zapojování sociálně znevýhodněných.
Více informací naleznete zde.

Kdyby tisíc Hostětínů...

Centrum Veronica Hostětín nabízí inovovaný výukový program pro střední školy „Kdyby tisíc Hostětínů... aneb Jde to i u vás“. Studenti se na konkrétních historických příbězích a příkladech infrastruktury v Hostětíně dozví, jak funguje obec. Stejný průzkum pak provádí ve své vlastní obci např. v rámci biologického nebo ekologického semináře. Program vznikl díky podpoře Ministerstva životního prostředí ČR.
Více informací naleznete zde.

Letos živý vánoční stromeček

V Brně si můžete koupit namísto řezaného stromku vánoční jedličku v květináči. Ze zakoupených stromečků pak na jaře zasadíme kousek nového lesa. Výsadba jedliček je každoročním vyvrcholením iniciativy na podporu původní české dřeviny – jedle bělokoré. Jedličku si samozřejmě můžete zasadit i na své zahradě. Prodáváme denně od 9 do 17 hodin na Panské 9.
Více informací naleznete zde.

Vánoční novinky v našem e-obchodě

Zdravá zahrada
Dlouho očekávaná kniha o přírodním zahradničení opět v prodeji! Kniha Zdravá zahrada Heleny Vlašínové poradí, jak na své zahradě hospodařit bez chemie, jak na ni přilákat užitečné živočichy a hmyz a jak správně kompostovat. Ekologický institut Veronica je jedním ze dvou výhradních prodejců. Objednávejte v našem e-obchodě.

Klimatické tričko
Podpořte ochranu klimatu koupí klimaticky neutrálních triček, při jejich výrobě byl brán ohled na životní prostředí i lidská práva. Trička se symbolickým nápisem Co se stane? a tričko s obrazem planety Hodina země nyní v doprodeji za speciální cenu!

Kalendář vlků 2014
Nástěnný kalendář s nádhernými fotografiemi, které jeho autoři vybírali pět let. Vlci a vlčí mláďata vás tak budou moci provázet celým příštím rokem.

Zvou Vás jiní

Vánoční Plná miska
Hladoví pejsci a kočičky zvou na bazárek nových i použitých věcí. Proběhne ve dnech 16. - 18. prosince 2013 v galerii Artissimo v Brně. Přijďte si nakoupit vánoční dárky! Věci k prodeji můžete zároveň darovat. Celý výtěžek z prodeje bude věnován opuštěným zvířatům na krmivo a veterinární péči.
Více informací naleznete zde.

Zelené čtvrtky: realizace ÚSES v Brně
5.12.2013 17:00 - 19:00, Brno, Přijďte se dozvědět více o tom, jak je to s přírodou ve městě Brně, přijďte diskutovat o podobě naší přírody. Diskuze u kulatého stolu o územních systémech ekologické stability.
detail akce »
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
tel.: 542 422 750
e-mail: veronica@veronica.cz
http://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Bojkovice
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
http://hostetin.veronica.cz
Ekologická poradna v Brně otevřena: po - čt 9–17
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?