Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
8. 8. 2016

Chovejte se ekologicky dle nových videorad Ekoporadny Veronica

V létě jsme nezaháleli a připravili jsme pro vás krátká inspirační videa, jak se chovat ekologicky. Víte, že na křišťálově čistá okna nepotřebujete žádný úklidový prostředek, jen čistou vodu a stěrku? Že domácí kompostér nepáchne? Proč jsou LEDky nejlepší volbou pro svícení? Že svatba může být maximálně ekologická? Toto a více se dozvíte v našich poradenských spotech. Videa vznikají v rámci projektu Environmentální poradenství aktivně, profesionálně a místně zakotveně. Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz
Více informací naleznete zde.

Chovejte se ekologicky dle nových videorad Ekoporadny Veronica

Poslední místa na letní škole klima-udržitelnost-soběstačnost v Hostětíně

Týden v Bílých Karpatech plný zajímavých témat, kvalitních lektorů, praktických činností, výměny zkušeností, sdílení prožitků. Letní škola klimatu, udržitelnosti, soběstačnosti může přijmout ještě několik účastníků. Nemůžete přijet? Prosíme vás o přeposlání vašim známým, které by tato problematika mohla zajímat. Hospodaření s vodou, energetická a potravinová soběstačnost, ekodomácnost a souvislosti se změnou klimatu a uhlíkovou stopou. Zajímají vás jen vybraná témata témata? Kontaktujte nás karla.vincenecova@veronica.cz
Více informací naleznete zde.

Nový výhodný Krajinný balíček publikací je právě v prodeji!

Pokud jste si ještě nekoupili v našem obchůdku knihu Krajiny srdce, vydanou k 30. výročí časopisu Veronica, máte jedinečnou možnost si koupit zvýhodněný tzv. Krajinný balíček. Ten obsahuje publikace Krajiny srdce a jako bonus fotografickou publikaci Moravské krajiny Miloše Spurného. To vše za cenu 399 Kč. Balíček je k zakoupení v Ekologické poradně Veronica, Panská 9, Brno nebo pohodlně přes náš e-obchod.
Více informací naleznete zde.

Exkurze na kořenovou čistírnu vody a další ekologické projekty ve Křtinách již tuto středu

Chcete se dozvědět, jak funguje, jak se buduje, osazuje a kolik toho vyčistí domovní kořenová čistírna? Uvažujete, že si ji pořídíte? Pojeďte se na jednu takovou podívat na Horní mlýn do Křtin u Brna. Uvidíte i další ekologické projekty na mlýně. Již tuto středu, 10. srpna 2016 v 16 hodin.
Více informací naleznete zde.

Zveme vás do Moravského krasu na 20. evropskou noc pro netopýry!

Zveme vás do Moravského krasu na 20. evropskou noc pro netopýry!
V sobotu, 10. září 2016 v areálu Kateřinské jeskyně a Domu přírody Moravského krasu se bude konat již tradiční noc pro netopýry. Součástí bude i krátká návštěva jeskyně, prohlídka Domu přírody a populární přednáška o netopýrech. Na akci bude možno zakoupit publikace a další materiály o netopýrech. Zájemci mohou přijet individuální dopravou a nebo využít autobus vypravovaný z Brna. Odjezd autobusu od kavárny Bohéma v 16.30. Zájemci o autobus vypravený z Brna se hlaste předem na adrese: Ekologický institut Veronica a Regionální sdružení ČSOP , Panská 9, 602 00 Brno nebo na tel.: 542 422 750. Místenky na bus jsou za 50 Kč, jinak je vše zdarma. Členové Klubu přátel Veronica mají místenku zdarma.
Více informací naleznete zde.

Zvou jiní

Zvou jiní
Jak na fasádu s nejmenší ekologickou stopou? Přírodně, lokálně, levně a rychle. Praktický workshop přípravy a provedení hliněných omítek na slaměné stěny na Bogarově farmě ve Víceměřicích (u Kojetína, přibližně uprostřed Moravy) od 12. do 14. 8. 2016. Zdarma; pro pilné a pracovité i s plnou penzí z domácích bioproduktů. Podrobnosti o akci.

Den otevřených dveří v Hostětíně
24.8.2016 16:00 - 19:00, Hostětín, Komentovaná exkurze ekologickými projekty v Hostětíně: kořenová čistírna odpadních vod, moštárna, výtopna na biomasu, pasivní dům, přírodní zahrada, šetrné veřejné osvětlení. Může být Hostětínů tisíc? Přijďte se inspirovat.
detail akce »
Exkurze - Jak to chodí u farmářů?
27.8.2016 09:00 - 09:00, Hostětín, 3 lidé, 3 příběhy. Autobusová exkurze za poznáním příběhů regionálních farmářů a zpracovatelů potravin.
detail akce »
Dovolená v kraji Žítkovských bohyní (pobyt s programem)
24.8.2016 - 28.8.2016, Hostětín, magická krajina Bílých Karpat, přírodní zahrada a dům, který žije ze slunce. Chuť biomoštu přímo od zdroje, sochy v krajině, společné bylinkové a řemeslné tvoření. Výlet na Moravské Kopanice. Každý den vám ukážeme jinou tvář Karpat. 
detail akce »
Exkurze - Jak to chodí u farmářů?
10.9.2016 09:00 - 09:00, Hostětín, 3 lidé, 3 příběhy. Autobusová exkurze za poznáním příběhů regionálních farmářů a zpracovatelů potravin.
detail akce »
Jablečná slavnost 2016
25.9.2016 11:00 - 11:00, Hostětín, V Hostětíně bude den patřit jablkům, řemeslům a kultuře. Proběhne zde již 15. ročník Jablečné slavnosti.
detail akce »
Staňte se dobrovolníky na Jablečné slavnosti 2016
23.9.2016 - 25.9.2016, Hostětín, Chcete se podílet na akci s bohatou tradicí a nahlédnout do zákulisí příprav? Chcete využít váš volný čas smysluplně? Chcete zažít Jablečnou slavnost jinak? Pak hledáme právě vás!
detail akce »
Brněnský biojarmark
30.9.2016 - 1.10.2016, Brno, Letošní rok se uskuteční již 25. ročník biojarmarku! Připraveny budou nejen stánky s místními bioprodukty: zeleninou, sýry, zavařeninami, pečivem, moukou, kořením, vínem...
detail akce »
Dovolená v kraji Žítkovských bohyní (pobyt s programem)
6.10.2016 - 9.10.2016, Hostětín, magická krajina Bílých Karpat, přírodní zahrada a dům, který žije ze slunce. Chuť biomoštu přímo od zdroje, sochy v krajině, společné bylinkové a řemeslné tvoření. Výlet na Moravské Kopanice.
detail akce »
Líbí se Vám, co děláme? Staňte se členy Klubu přátel Veronica.
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
tel.: 542 422 750
e-mail: veronica@veronica.cz
http://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Bojkovice
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
http://hostetin.veronica.cz
Ekologická poradna v Brně otevřena: pondělí až čtvtek 9-17 h (v srpnu út 13-17, st 9-13, čt 13-17)
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?