Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
8. 1. 2020

PF 2050

Přejeme Vám vše dobré, hodně zdraví a sil do nového roku 2020. A všech dalších. Aby byl svět v roce 2050 uhlíkově neutrální, musíme začít hned a rychle. Chtěli jsme Vám toho říct ještě mnohem více, ale udělala to za nás jedna mladá dáma: Přečtěte nebo poslechněte si projev Grety Thunbergové na konferenci OSN.

PF 2050

Podpořte zachování ekologického poradenství

Dali jste si novoroční předsevzetí, že se více zapojíte do ochrany přírody? Pomůžeme vám ho splnit. Ekologická poradna Veronica již skoro 30 let zdarma pomáhá a radí lidem, jak uspořit elektřinu a teplo, jak ekologicky zahradničit či jak šetrně prát a šetřit vodu. Poradenské stránky si vloni zobrazilo 348 tisíc návštěvníků. 14 tisíc osob zajímal rozdíl mezi prací a jedlou sodou, což byl nejzobrazovanější dotaz. Zkušenosti i potenciál máme ohromný a chceme vám pomáhat i nadále. Letos nám ale chybí peníze na provoz. Pomozte nám tuto službu zachovat. Budeme vděční za váš finanční příspěvek (převodem nebo kartou).
Více informací naleznete zde.

Jarní prázdniny v Hostětíně pro rodiče s dětmi.

Chcete se svými dětmi zažít něco společně? Tvořit, bavit se a sdílet spoustu zážitků? Pak tedy neseďte o jarních prázdninách doma, ale přijeďte do Hostětína.
Čeká vás zde environmentálně laděný program na téma čtyř živlů. Bude plný netradičních her a tvoření, výletů na zajímavá místa v okolí včetně malé rodinné farmy, zacvičíte si jógu pro rodiče s dětmi apod.
Pobyty jsou v termínech 17. - 21. února a 24. - 28. února 2020 a program je určen především pro děti ve věku 5-12 let.
Více informací naleznete zde.

Ekoporadna: Kam zahodit LED žárovku, zářivku a normální žárovku?

Normální žárovka není nebezpečným odpadem, ani elektroodpadem. Zářivka, kompaktní i lineární, obsahuje rtuť a je už proto nebezpečným odpadem. Nesmí se tudíž dávat do normální popelnice. Vztahuje se na ní tzv. povinnost zpětného odběru a můžete ji tudíž zdarma odevzdat v obchodě, kde jste jí koupili. LEDky neobsahují jedovatou rtuť, ale zůstávají elektrozařízením a vztahuje se na ně také zpětný odběr. Dají se odevzdat všude tam, kde je nádoba na drobnou elektroniku.
Více informací naleznete zde.

Jak si můžete s bylinkami upevnit své zdraví?
10.1.2020 17:00 - 20:00, Hostětín, Voňavý podvečer, při kterém se dozvíte, jaké bylinky vám pomohou od vašich neduhů.
detail akce »
Pletení ošatek ze slámy - kurz
19.1.2020 10:00 - 17:00, Hostětín, Pečete si doma chleba? Nebo jen toužíte po ošatce třeba na ovoce? U nás se naučíte ošatku uplést - buď vy anebo vaši blízcí.
detail akce »
Jak si můžete s bylinkami upevnit své zdraví?
19.2.2020 17:00 - 20:00, Hostětín, Voňavý podvečer, při kterém se dozvíte, jaké bylinky vám pomohou od vašich neduhů.
detail akce »
Jarní prázdniny pro rodiče s dětmi (pro Brno, Blansko, Hodonín, Vyškov, Znojmo)
17.2.2020 - 21.2.2020, Hostětín, Oblíbený pobyt pro rodiče s dětmi, s dopoledním tvořivým programem uvnitř i venku. Praha 1 až 5, Blansko, Brno-město, Brno-venkov, Břeclav, Hodonín, Vyškov, Znojmo, Domažlice, Tachov, Louny, Karviná.
detail akce »
Jarní prázdniny pro rodiče s dětmi (pro Prahu, Přerov aj.)
24.2.2020 - 28.2.2020, Hostětín, Oblíbený pobyt pro rodiče s dětmi, s dopoledním tvořivým programem uvnitř i venku. Pro Prahu 6 až 10, Cheb, Karlovy Vary, Sokolov, Nymburk, Jindřichův Hradec, Litoměřice, Děčín, Přerov, Frýdek-Místek aj.
detail akce »
Principy řezu ovocných stromů - 4 termíny pro víkendový ovocnářský kurz
8.2.2020 - 1.3.2020, Hostětín, Dvoudenní kurzy kombinující teorii s praxí pro zájemce o extenzivní ovocnářství a pěstování starých ovocných odrůd. Pro velký zájem kurz 4x opakujeme.
detail akce »
Líbí se Vám, co děláme? Staňte se členy Klubu přátel Veronica.
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
tel.: 542 422 750
e-mail: veronica@veronica.cz
https://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Hostětín
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
https://hostetin.veronica.cz
Ekologická poradna v Brně otevřena: úterý 13-17, středa 10-13, čtvtek 13-17 h.
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?