Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
19. 5. 2022

Podpořte 6 kroků k soběstačnosti – výzvu Nová dohoda za sociálně-ekologickou transformaci České republiky

Pojďme vykročit směrem k energetice, která bude lépe sloužit našim potřebám, svobodě a bezpečí i udržitelnosti života na Zemi. K energetické a surovinové soběstačnosti – obcí a regionů, naší republiky i Evropy. Co to znamená?
1. Vykročme k nezávislosti na fosilních palivech.
2. Vykročme k maximalizaci úspor energie.
3. Vykročme k technologiím budoucnosti.
4. Vykročme k energetické soběstačnosti komunit a regionů.
5. Vykročme k spravedlivé transformaci.
6. Vykročme k dostupné energii pro všechny.

Stojíme na rozcestí. Připojte se i vy k výzvě Nová dohoda, která volá po zahájení diskuze o nutnosti provést transformaci tak, aby byla sociálně spravedlivá a zároveň udržitelná. Této výzvě vyjádřily podporu desítky organizací a osobností.


Více informací naleznete zde.

Podpořte 6 kroků k soběstačnosti – výzvu Nová dohoda za sociálně-ekologickou transformaci České republiky

Prosíme o váš hlas pro naše programy pro neslyšící děti. Hlasujte do 20. května

Programy pro handicapované děti připravujeme v Hostětíně už od roku 2015 a jsme tomu moc rádi. Nyní se chceme zaměřit na děti s poruchami sluchu a upravit naše programy v přírodě tak, aby pro ně byly vhodné. Chceme jim přiblížit krásy přírody, ekosystém sadu a zahrady, jeho fungování i vliv člověka na tento systém. Tak, aby mohly všechno vnímat i přes svůj handicap a naučily se přírodu milovat a chránit.

Nyní máme šanci získat pro tyto programy podporu z grantu ČSOB a to nám umožní programy realizovat. Váš hlas může rozhodnout, „útočíme" na čelní pozici, ale pořadí je velmi těsné. Moc děkujeme!


Více informací naleznete zde.

Prosíme o váš hlas pro naše programy pro neslyšící děti. Hlasujte do 20. května

Zveme vás do Hostětína na Zahradní slavnost - v neděli 5. června

Přijďte zažít příjemné odpoledne (13-18 h.) v naší přírodní zahradě. Čeká vás spousta badatelských i tvořivých aktivit pro vaše děti, ochutnávka pomazánek z planých rostlin, exkurze zahradou, hudba... prostě všechno, co ke správné slavnosti patří.

Dozvíte se o přírodních zahradách, prvcích pro podporu biodiverzity, správném kompostování a dalších zásadách pěstování bez chemie.

Pochutnáte si na našem (nejen) vegetariánském občerstvení a vynikajících dezertech z Fér Kaffé Veronica.
Každý si zde najde to „své" - inspiraci, potěšení, ponaučení i zábavu. Zároveň oslavíme i Světový den životního prostředí.


Více informací naleznete zde.

Zveme vás do Hostětína na Zahradní slavnost - v neděli 5. června

Zahradní poradna: Už máte hotové květnové činnosti?

Ledoví muži, postrach zahrádkářů, jsou za námi, tak hurá do dalších prací. Sadíme choulostivější plodiny, které zatím na záhony nešly - rajčata, papriky, okurky, cukety a tykve, mulčujeme půdu pod ovocnými stromy, děláme řez peckovin… prostě zahradnická sezóna v plném proudu. Abyste na něco nezapomněli, přečtěte si náš článek z Kalendáře přírodního zahradníka.


Více informací naleznete zde.

Ekoporadna: O dětech, pro děti, s dětmi…

Máme pro vás nevšední otázku: „jakou uhlíkovou stopu má vaše dítě?” I když dítě má osobní stopu malou, tak péče o něj je zátěží poměrně velikou. Jak to udělat, abychom ekostopu minimalizovali? Přečtěte si, jak na plenkování a bezplenkování, jaké kupovat hračky, co děti a kosmetika.


Více informací naleznete zde.

Fér Kaffé Veronica ve Slavičíně slaví 2. narozeniny. Přijďte 29. května do kavárny.

Přijďte s námi oslavit 2. narozeniny Fér Kaffé Veronica ve Slavičíně, našeho environmentálního sociálního podniku. Ochutnejte to nejlepší z naší cukrářské dílny i studené kuchyně. Pobavte se s námi, našimi přáteli a podporovateli. Těšíme se na vás, nejen u šálku výtečné kávy, ale i jen tak na kus řeči.


Více informací naleznete zde.

Fér Kaffé Veronica ve Slavičíně slaví 2. narozeniny. Přijďte 29. května do kavárny.
Kosa pro 21. století (kurz kutí a práce s kosou)
28.5.2022 10:00 - 17:00, Hostětín, Kurz kutí kosy a práce s kosou pro všechny sekáče :-)
detail akce »
Zahradní slavnost
5.6.2022 13:00 - 18:00, Hostětín, Velká oslava přírodního zahradničení. Exkurze, ochutnávky, aktivity pro děti a další program (nejen) pro rodiny s dětmi.
detail akce »
Konference CO2 ligy
22.6.2022 11:00 - 13:30, Praha, Senát, Závěrečná konference CO2 ligy
detail akce »
Pobyt pro rodiče s dětmi - I. termín (program pro děti 7-12 let) - VOLNÝ POSLEDNÍ POKOJ PRO 2
1.8.2022 - 5.8.2022, Hostětín, Přijeďte společně se svými dětmi zkoumat přírodu, smát se a sdílet zážitky z dobrodružství v Hostětíně.
detail akce »
Pobyt pro rodiče s dětmi - II. termín (program pro děti 7-12 let) OBSAZENO
8.8.2022 - 12.8.2022, Hostětín, Přijeďte společně se svými dětmi zkoumat přírodu, smát se a sdílet zážitky z dobrodružství v Hostětíně.
detail akce »
Pobyt s programem pro rodiče s dětmi ve věku 4-6 let - OBSAZENO
15.8.2022 - 19.8.2022, Hostětín, Společně se svými dětmi zkoumejte přírodu, smějte se a sdílejte zážitky z dobrodružství v Hostětíně. Tento termín zahrnuje jen půldenní program a je určen pro menší děti.
detail akce »
Hostětínská klimatická akademie 2022/23
19.8.2022 - 24.8.2022, Hostětín, Trápí vás klimatická krize a zdá se vám, že řešení je v nedohlednu? Máte chuť s tím něco dělat, jen si nejste jisti co a/nebo jak? Jste odhodlaní posouvat společnost k uhlíkové neutralitě tam, kde žijete nebo pracujete? Připadáte si v tom sám/a? Chcete se potkat s lidmi, kteří řeší stejné otázky jako Vy?
detail akce »
Dovolená v kraji Žítkovských bohyní (pobyt se společným programem)
24.8.2022 - 28.8.2022, Hostětín, Magická krajina Bílých Karpat, přírodní zahrada a dům, který žije ze slunce. Chuť biomoštu přímo od zdroje, sochy v krajině, společné řemeslné tvoření. Výlet na Moravské Kopanice za poznáním krás zdejšího kraje a kouzel žítkovských bohyní, exkurze po hostětínských ekologických projektech, po přírodní zahradě. Společná vycházka do krajiny a také výlet s odlovem hadů. Každý den vám ukážeme jinou tvář Karpat.
detail akce »
Dovolená v kraji Žítkovských bohyní (pobyt s programem)
13.10.2022 - 16.10.2022, Hostětín, Čeká vás magická krajina Bílých Karpat, přírodní zahrada a dům, který žije ze slunce. Půjdeme na výlet na Žítkovou, za poznáním krás zdejšího kraje a kouzel žítkovských bohyní. Zde se setkáme i s místní bylinkářkou a ochutnáte bylinkové lektvary. Máme připraveno tvoření z ovčí vlny a pronikneme do tajů místních lesů, kde budete poslouchat hlasy ptáků či luštit z pobytových znamení. Uvidíte hostětínské projekty, přírodní zahradu a poznáte, proč sem přijel princ Charles. Každý den vám ukážeme jinou tvář Karpat.
detail akce »
Líbí se Vám, co děláme? Staňte se členy Klubu přátel Veronica.
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
tel.: 542 422 750

https://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Hostětín
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
https://hostetin.veronica.cz
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?