Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
20. 7. 2022

Přijeďte do Hostětína na Last minute dovolenou, se slevou 20 % (tento týden)

Nečekaně se nám uvolnil prostor pro váš prodloužený víkend. V termínu 20.-24. července je v našem pasivním domě volno pro jednotlivce i pro skupiny. Využijete ho? Ubytování o prázdninách bývá většinou plně obsazeno, takže máte jedinečnou příležitost a dokonce i se slevou.
Možná už po návštěvě Hostětína dlouho toužíte... tak TEĎ je ta možnost. Volejte na 739569264.


Více informací o ubytování v pasivním domě naleznete zde.

Přijeďte do Hostětína na Last minute dovolenou, se slevou 20 % (tento týden)

Tábor pro rodiče s dětmi 7-12 let hlásí volné místo pro 1 rodinu (první srpnový týden)

Stejně skvělou možnost máte ohledně tábora, ze kterého se nám odhlásil účastník. Tábory míváme naplněné většinou už v únoru. Pokud jste toto zmeškali a chtěli byste první srpnový týden přijet, hlaste se. Přijeďte společně se svými dětmi zkoumat přírodu, smát se a sdílet zážitky z dobrodružství.

Termín: 1.-5. srpna 2022


Více informací o táboře naleznete zde.

Hostětínská klimatická akademie přijímá přihlášky.

Zajímáte-li se o problematiku ochrany klimatu a chtěli byste něco pro klima udělat - jen nevíte co, jak a s kým, tak pro vás je tady naše Klimatická akademie. Jste odhodlaní posouvat společnost k uhlíkové neutralitě tam, kde žijete nebo pracujete? Chcete, aby vaše klimatická kampaň byla úspěšná? Chcete se potkat s lidmi, kteří řeší stejné otázky jako Vy? Slyšeli jste o klimatickém žalu a chcete vědět, co s tím? Máme volných ještě pár posledních míst. První setkání akademie proběhne od 19. do 24. srpna.


Více informací naleznete zde.

Zelená dovolená v kraji žítkovských bohyní - pobyt s programem (24.-28. srpna)

Magická krajina Bílých Karpat, přírodní zahrada a dům, který žije ze slunce. Chuť biomoštu přímo od zdroje, sochy v krajině, společné řemeslné tvoření. Výlet na Moravské Kopanice za poznáním krás zdejšího kraje a kouzel žítkovských bohyní, exkurze po hostětínských ekologických projektech, po přírodní zahradě. Společná vycházka do krajiny a také výlet s odlovem hadů. Každý den vám ukážeme jinou tvář Karpat.


Více informací naleznete zde.

Dobrovolnická pomoc při Jablečné slavnosti, 2. října 2022

Po dvouleté odmlce je tady Jablečná slavnost! Akce, která se neobejde bez pomoci bezmála sta dobrovolníků. Nábor vyhlašujeme již nyní :-) Chcete-li proniknout do zákulisí této oblíbené slavnosti, hlaste se. Všechny potřebné informace najdete v odkazu na webu.


Více informací naleznete zde.

Zveme vás na výlety do krajiny i na posezení v přírodní zahradě (celé prázdniny)

Přijeďte si na mošt, posedět v přírodní zahradě Centra Veronica, projít se po naučné stezce Naokolo Hostětína, najít poklad, prohlédnout si ekologické projekty a sochy v krajině, zkusit projít Bludištěm anebo přijďte prostě jen tak...

Rádi vám půjčíme (či prodáme s sebou) mapu okolí Hostětína s vyznačením naučných stezek. Nabídneme vám pracovní listy, které vás zábavnou formou provedou Hostětínem anebo jeho okolím.

Máme otevřeno každý den, i o víkendech.


Více informací o tom, co vidět v Hostětíně, naleznete zde.

Pobyt pro rodiče s dětmi - I. termín (program pro děti 7-12 let) - 1 pokoj volný
1.8.2022 - 5.8.2022, Hostětín, Přijeďte společně se svými dětmi zkoumat přírodu, smát se a sdílet zážitky z dobrodružství v Hostětíně.
detail akce »
Pobyt pro rodiče s dětmi - II. termín (program pro děti 7-12 let) OBSAZENO
8.8.2022 - 12.8.2022, Hostětín, Přijeďte společně se svými dětmi zkoumat přírodu, smát se a sdílet zážitky z dobrodružství v Hostětíně.
detail akce »
Pobyt s programem pro rodiče s dětmi ve věku 4-6 let - OBSAZENO
15.8.2022 - 19.8.2022, Hostětín, Společně se svými dětmi zkoumejte přírodu, smějte se a sdílejte zážitky z dobrodružství v Hostětíně. Tento termín zahrnuje jen půldenní program a je určen pro menší děti.
detail akce »
Kosa pro 21. století (kurz kutí a práce s kosou)
20.8.2022 10:00 - 17:00, Hostětín, Kurz kutí kosy a práce s kosou pro všechny sekáče :-)
detail akce »
Hostětínská klimatická akademie 2022/23
19.8.2022 - 24.8.2022, Hostětín, Trápí vás klimatická krize a zdá se vám, že řešení je v nedohlednu? Máte chuť s tím něco dělat, jen si nejste jisti co a/nebo jak? Jste odhodlaní posouvat společnost k uhlíkové neutralitě tam, kde žijete nebo pracujete? Připadáte si v tom sám/a? Chcete se potkat s lidmi, kteří řeší stejné otázky jako Vy?
detail akce »
Dovolená v kraji Žítkovských bohyní (pobyt se společným programem)
24.8.2022 - 28.8.2022, Hostětín, Magická krajina Bílých Karpat, přírodní zahrada a dům, který žije ze slunce. Chuť biomoštu přímo od zdroje, sochy v krajině, společné řemeslné tvoření. Výlet na Moravské Kopanice za poznáním krás zdejšího kraje a kouzel žítkovských bohyní, exkurze po hostětínských ekologických projektech, po přírodní zahradě. Společná vycházka do krajiny a také výlet s odlovem hadů. Každý den vám ukážeme jinou tvář Karpat.
detail akce »
Jablečná slavnost 2022
2.10.2022 11:00 - 17:00, Hostětín, Tradiční oslava jablek, řemesel, ekologie a kultury je po dvouleté odmlce opět tady.
detail akce »
Dobrovolnická pomoc při Jablečné slavnosti 2022
30.9.2022 - 2.10.2022, Hostětín, Chcete se podílet na akci s bohatou tradicí a nahlédnout do zákulisí příprav? Chcete využít váš volný čas smysluplně? Chcete zažít Jablečnou slavnost jinak? Pak hledáme právě vás!
detail akce »
Dovolená v kraji Žítkovských bohyní (pobyt s programem)
13.10.2022 - 16.10.2022, Hostětín, Čeká vás magická krajina Bílých Karpat, přírodní zahrada a dům, který žije ze slunce. Půjdeme na výlet na Žítkovou, za poznáním krás zdejšího kraje a kouzel žítkovských bohyní. Zde se setkáme i s místní bylinkářkou a ochutnáte bylinkové lektvary. Máme připraveno tvoření z ovčí vlny a pronikneme do tajů místních lesů, kde budete poslouchat hlasy ptáků či luštit z pobytových znamení. Uvidíte hostětínské projekty, přírodní zahradu a poznáte, proč sem přijel princ Charles. Každý den vám ukážeme jinou tvář Karpat.
detail akce »
Líbí se Vám, co děláme? Staňte se členy Klubu přátel Veronica.
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
https://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Hostětín
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
https://hostetin.veronica.cz
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?