Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
16. 11. 2022

Vánoční dárky, které pomáhají lidem i přírodě

Vážené a milé, vážení a milí přátelé Ekologického institutu Veronica,

co kdybychom to letos zkusili s vánočními dárky trochu jinak? Dovolujeme si Vám nabídnout dárky z naší dílny - jsou to totiž dary nejen pro Vaše blízké, ale i dary pro přírodu.

Co vše naše nabídka dárků zahrnuje?

Vánoční dárky, které pomáhají lidem i přírodě

Netradiční zážitek či vzdělávání

- víkendový dovolenkový pobyt v našem ekopenzionu v Hostětíně v Bílých Karpatech (celoročně)
- ovocnářský kurz (únor, březen)
- dárková poukázka do naší kavárny Fér Kaffé Veronica ve Slavičíně
- předplatné časopisu Veronica
- poukaz na vzdělávací či pobytovou akci (Klimatická akademie, Hostětínský babinec – udržitelný pobyt pro ženy, Intuitivní hry s Peterem Živým, Bylinkové podvečery aj.)

 

Na našem e-shopu najdete i řadu tematických publikací, oblíbené otočné zahradnické kolečko (vynikající dárek!), klimatický vějíř apod.

Více informací naleznete zde.

Dárkové krabičky z našeho eko-sociálního podniku

Náš eko-sociální podnik je příznivý k lidem, přírodě i krajinnému rázu. Přesně takové jsou i dárky, které si odtud můžete pořídit.

Pečené čaje z ovoce z přírodní zahrady, sušené ovoce, sušenky i další regionální výrobky si můžete vyzvednout buď osobně ve Fér Kaffé Veronica ve Slavičíně, nebo Vám je zašleme poštou (objednávejte přes e-shop).

Zájemci z Brna si mohou vyzvednout svůj balíček na našem vánočním jarmarku, na který Vás zveme níže.

Více informací naleznete zde.

Hostětínský vánoční jarmark v Brně

Dovolujeme si Vás pozvat na náš vánoční jarmark v prostorách Veroniky v Brně! Stavte se za námi 9.-10. a 16.-17. prosince na dvorek Domu ochránců přírody na Panské 9, a to vždy v pátek od 14h do 18h, v sobotu od 9 do 18 hodin.

Co pro Vás připravujeme?
Kromě příležitosti strávení příjemného předvánočního času s přáteli budete mít možnost zakoupit si výrobky či si vyzvednout objednané balíčky z naší Moštárny Hostětín a z Fér Kaffé Veronica se zpracovnou ovoce.


Objednávky, které si zde budete chtít vyzvednout, je nutné učinit do konce listopadu. Na místě budou také k zakoupení jedličky v květináči.

Připravené jsou sobotní programy pro děti a dospělé - pro děti dílničky, pro dospělé tematická povídání s eko tématikou. Také Vás rádi seznámíme s naší činností prostřednictvím vystavených fotek z našich akcí v Centru Veronica v Hostětíně.
Těšíme se na viděnou v Brně!

Více informací naleznete zde.

Kupte si vánoční jedličku v květináči!

Proč jedličku v květináči? Protože se na jaře může zase vrátit do lesa. Takže nejprve poslouží jako vánoční stromek a pak ještě pomůže v lese vyvážit neutěšený poměr smrků vůči ostatním dřevinám.

Prodej bude probíhat v Brně od 21. listopadu do 23. prosince. Stromek si můžete zakoupit v obchodech Nadace Veronica na Pekařské 38 a na Palackého třídě 25, a to vždy od pondělí do pátku od 9 do 18 h. Cena jedličky je 155 Kč. Platba je možná v hotovosti i kartou.

Návod k péči o jedličku s datem společné výsadby získáte k nákupu stromku. Svým nejbližším můžete k Ježíškovi darovat i certifikát k vysazení jedličky, cena je 249 Kč a získáte ho po zaplacení obratem na Váš e-mail.

Více informací naleznete zde.

Bylinkový podvečer II. - Jak posílit tlusté střevo a lymfu a zvýšit tak imunitu?
7.12.2022 17:30 - 20:00, Fér Kaffé Slavičín, Cyklus 6 voňavých podvečerů, na kterých se dozvíte, jaké bylinky vám pomohou od vašich neduhů. Setkání můžete absolvovat i jednotlivě. Konají se ve Fér Kaffé Slavičín.
detail akce »
Hostětínský vánoční jarmark v Brně
9.12.2022 - 10.12.2022, Brno, Panská ul. 9, Hostětín přijede do Brna a přiveze s sebou všechno, co potřebujete na Vánoce :-) Přijďte se podívat na náš jarmark.
detail akce »
Badatelsky orientovaná výuka - seminář pro pedagogy
13.12.2022 09:00 - 16:30, Hostětín, Inspirativní seminář s praktickými ukázkami badatelské výuky pro MŠ a 1. stupeň ZŠ
detail akce »
Hostětínský vánoční jarmark v Brně II.
16.12.2022 - 17.12.2022, Brno, Panská ul. 9, Hostětín přijede do Brna a přiveze s sebou všechno, co potřebujete na Vánoce :-) Přijďte se podívat na náš jarmark.
detail akce »
Intuitivní hry s Peterem Živým - měli byste zájem o tento seminář?
14.1.2023 09:00 - 18:00, Hostětín, Děláme průzkum zájmu o účast na semináři. Pokud byste chtěli přijet, napište nám do 22. listopadu. Podle zájmu seminář buď vypíšeme, nebo ne. Podrobnosti zjistíte po rozkliknutí akce.
detail akce »
Hostětínský babinec – pobyt pro ženy
2.2.2023 - 5.2.2023, Hostětín, V ženském kruhu si projdeme tématem udržitelné domácnosti a vyrobíme si spoustu užitečných věcí z přírodních materiálů a surovin. Tvořivý, vzdělávací i relaxační program. VHODNÝ VÁNOČNÍ DÁREK.
detail akce »
Principy řezu ovocných stromů - 4 termíny pro víkendový ovocnářský kurz
4.2.2023 - 12.3.2023, Hostětín, Dvoudenní kurzy kombinující teorii s praxí pro zájemce o extenzivní ovocnářství a pěstování starých ovocných odrůd. Pro velký zájem kurz 4x opakujeme (4 termíny, stejná náplň). DARUJTE KURZ JAKO VÁNOČNÍ DÁREK.
detail akce »
Líbí se Vám, co děláme? Staňte se členy Klubu přátel Veronica.
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
https://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Hostětín
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
https://hostetin.veronica.cz
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?