Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
30. 12. 2022

PF 2023

Milí a milé účastníci a účastnice našich vzdělávacích programů, návštěvnice a návštěvníci akcí v Hostětíně, v Brně i jinde, případně i ve virtuálním prostoru!

Děkujeme Vám za zájem a přízeň v roce 2022. Díky patří také všem našim spolupracovníkům a spolupracovnicím, lektorkám a lektorům, expertkám a expertům a dalším partnerům, jakož i všem našim dárcům a dárkyním individuálním, soukromým i veřejným. Děkujeme, že jsme společně mohli po dvou letech pandemie realizovat doposud nejvíce vzdělávacích programů, rozvíjet environmentální sociální podnikání, objevovat se v médiích a vrátit se k pořádání tradičních akcí jako je Jablečná slavnost v Hostětíně. Mnohé z těchto akcí proběhly v nové podobě, s ještě větším důrazem na udržitelnost a snižování uhlíkové stopy.

Do nového roku 2023 Vám přejeme hlavně hodně zdraví a sil.
Ať je rokem plným odvahy, naděje, spolupráce i radostných okamžiků.

PF 2023

Něco pro zahřátí a… Na zdraví!

V novém čísle časopisu Veronica vyšel článek na téma teplot interiérů. Téma, které právě tuto zimu zaznívá častěji než dříve, a to především v kontextu energetické krize.
To, že v minulosti bývaly zimní vnitřní teploty standardně mnohem nižší, ví asi většina z nás. Přečtěte si - a nechte se inspirovat, kde na světě jsou i dnes nižší interiérové teploty vnímány jako běžné a příjemné a také o nových výzkumech o lidské schopnosti adaptace na chlad.

Více informací naleznete zde.

Něco pro zahřátí a… Na zdraví!

Mikulášská klimanadílka pro žalovaná ministerstva

Mikuláš se svými anděly a čerty v prosinci navštívil čtyři ministerstva, která si v létě tohoto roku vyslechla rozsudek ve věci tzv. klimatické žaloby. Ani jedno z ministerstev navzdory rozsudku správního soudu nepřijalo dostatečná opatření směřující k ochraně klimatu. Mikulášskou výpravu zorganizovali členky a členové spolku Klimatická žaloba ČR. Následující video je vhodné pro silvestrovské pobavení a zvláště pak zamyšlení.

Více informací naleznete zde.

Bylinkový podvečer III. - Jak a proč posílit močový měchýř?
11.1.2023 17:30 - 20:00, Fér Kaffé Slavičín, Cyklus 6 voňavých podvečerů, na kterých se dozvíte, jaké bylinky vám pomohou od vašich neduhů. Setkání můžete absolvovat i jednotlivě. Konají se ve Fér Kaffé Slavičín.
detail akce »
Hostětínský babinec – pobyt pro ženy na téma udržitelnosti
2.2.2023 - 5.2.2023, Hostětín, V ženském kruhu si projdeme tématem udržitelné domácnosti a vyrobíme si spoustu užitečných věcí z přírodních materiálů a surovin. Tvořivý, vzdělávací i relaxační program. 
detail akce »
Principy řezu ovocných stromů - 5 termínů pro víkendový ovocnářský kurz
11.2.2023 - 12.3.2023, Hostětín, Dvoudenní kurzy kombinující teorii s praxí pro zájemce o extenzivní ovocnářství a pěstování starých ovocných odrůd. Pro velký zájem kurz 4x opakujeme (4 termíny, stejná náplň).
detail akce »
Líbí se Vám, co děláme? Staňte se členy Klubu přátel Veronica.
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
e-mail: veronica@veronica.cz
https://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Hostětín
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
https://hostetin.veronica.cz
Zeptejte se Ekologické poradny Veronica, domluvte si s námi schůzku.
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?