Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně? Prohlédněte si ho ve svém prohlížeči.
RozVerky
Elektronický zpravodaj Ekologického institutu Veronica
13. 11. 2023

Hledáme koordinátora/ku klimatické komunikace

Chcete se podílet na řešení klimatické krize? Chcete komunikovat informace o klimatické změně a jejích dopadech na veřejnost? Pak hledáme právě vás!
Na pozici koordinátora/kyně klimatické komunikace budete mít možnost:
Přispívat k informovanosti veřejnosti o klimatické změně
Vytvářet a realizovat komunikační strategie a kampaně
Spolupracovat s odborníky na klima a dalšími organizacemi
Více informací naleznete zde.

Hledáme koordinátora/ku klimatické komunikace

Hledáme průvodce/kyni klimatickým vzděláváním

Hledáte práci, která má smysl? Chcete se podílet na ochraně klimatu a vzdělávat ostatní o této důležité problematice? Pak je pozice průvodce klimatickým vzděláváním právě pro vás! Jako průvodce klimatickým vzděláváním budete zodpovědní za realizaci výstupů projektů na ochranu klimatu a jejich reportování. Budete také spoluorganizovat krátko i dlouhodobé vzdělávací akce pro dospělé i děti. Spolupracovat budete na vydávání tištěných i digitálních materiálů a budete komunikovat s odborníky na environmentální témata i s příjemci klimatického vzdělávání.
Více informací naleznete zde.

Hledáme lektora/ku EVVO

Zajímají vás témata související s ekologií, ochranou životního prostředí a klimatu? Pracujete rádi s dětmi různého věku a baví vás provázet je na cestě poznáním?
Hledáme posily našeho týmu v Ekologickém institutu Veronica (ZO ČSOP Veronica) pro pracoviště v Hostětíně, a to na plný (částečný) úvazek.
Náplň práce spočívá ve:
výuce a tvorbě denních a pobytových programů pro MŠ, ZŠ, SŠ
přípravě a realizaci akcí pro veřejnost
zapojení se do přípravy a realizace projektů
Více informací naleznete zde.

Hledáme účetní

Hledáte práci v oboru účetnictví a láká vás prostředí neziskového sektoru?
Mohlo by vás zajímat, že nabízíme práci na pozici účetní. Více informací včetně náplně práce naleznete
Více informací naleznete zde.

Hledáme administrativně provozního pracovníka/pracovnici

Jste komunikativní, organizačně zdatný/á? A zároveň to umíte s excelovskými tabulkami? Nabízíme místo na pozici administrativně provozního pracovníka/pracovnici. Láká vás dozvědět se více? Vše podstatné najdete na tomto odkazu.
Více informací naleznete zde.

Hledáme ajťáka :)

Na pomoc s domlouvou s dalšími ajťáky, kteří budou pracovat na novém webu a zavedení CRM systému hledáme “ajťáka”, který nám věnuje pár hodin týdně. Potřebujeme člověka, který umí komunikovat i s “obyčejnými lidmi” i s “odborníky” a dokáže potřeby uživatelů převést do řeči “ajťáků” a zadaní potom od nich převzít, zkontrolovat a předat uživatelům. Ozvěte se prosím ajsovi na petr.kucka@veronica.cz.

Spustili jsme přihlašování do CO2 ligy!

Chcete pomoci zachránit klima? Přihlaste svou školu do CO2 ligy!

CO2 liga je soutěž pro školy, které se snaží snížit své emise skleníkových plynů. Liga poskytuje školám nástroje a podporu, které jim pomohou měřit své emise a identifikovat oblasti, kde mohou snížit svou uhlíkovou stopu.

Přihlaste se ještě dnes a pomozte nám udělat svět udržitelnějším!
Více informací naleznete zde.

Kupte si vánoční jedličku v květináči!

Proč jedličku v květináči? Protože se na jaře může zase vrátit do lesa. Takže nejprve poslouží jako vánoční stromek a pak ještě pomůže v lese vyvážit neutěšený poměr smrků vůči ostatním dřevinám. Prodej bude probíhat v Brně od 20. listopadu do vyprodání. Stromek si můžete zakoupit v obchodech Nadace Veronica na Pekařské 38 a na Palackého třídě 25, a to vždy od pondělí do pátku od 9 do 18 h. Cena jedličky je 160 Kč. Platba je možná v hotovosti i kartou. Návod k péči o jedličku s datem společné výsadby získáte k nákupu stromku. Svým nejbližším můžete k Ježíškovi darovat i certifikát k vysazení jedličky, cena je 249 Kč a získáte ho po zaplacení obratem na Váš e-mail, objednávku certifikátu posílejte na nadace@veronica.cz.
Více informací naleznete zde.

Akreditovaný seminář Badatelsky orientovaná výuka pro učitele MŠ
21.11.2023 09:00 - 16:30, Hostětín, Seminář je určen pro pedagogy pracující s dětmi předškolního věku a je zaměřen na badatelsky orientované vzdělávání. Kurz se koná v Hostětíně (Veronica Hostětín, č. p. 86) dne 21.11.2023 od 9 do 16:30 hod. Jedná se o předběžné přihlášení. Prosím, vyčkejte na potvrzení. Kurz je limitován počtem účastníků.
detail akce »
Jaký je váš uhlíkový účet? - workshop o udržitelném stravování
30.11.2023 10:00 - 12:00, Brno - Tři Ocásci, Jaký je váš uhlíkový účet?Zkoušeli jste někdy převážit svůj talíř z pohledu uhlíkové stopy? Kolik deka nebo dokonce kilo uhlíku si mažete na chleba? Společně se podíváme na jídlo a jídelníček z trochu neobvyklé strany. Jakou roli hraje země původu? Je sýr dobrou nízkouhlíkovou alternativou masa? A co takhle obaly, drahý Watsone? Někde víme, jinde hledáme.Dopolední workshop v 10:00 je určený hlavně pro kuchyňské profesionály, odpolední v 16:00 pro všechny. Počet míst je omezen. Přihlašujte se prosím zde: https://bit.ly/46zAk3kA možná přijde i ochutnávka! Na setkání se těší:Renata Placková, ekoporadkyně Ekologického institutu Veronica. Dlouhodobě hledám cesty, jak žít lehce na Zemi. A protože cesty do pekel jsou dlážděné dobrými úmysly, tak hledám čísla, která naznačí správný směr. Projekt podpořil Magistrát města Brna
detail akce »
Principy řezu ovocných stromů: 5 termínů pro víkendový ovocnářský kurz
10.2.2024 - 10.3.2024, Hostětín, Ovocnářské kurzy se v roce 2024 uskuteční v 5 termínech (víkendy v únoru a první polovině března), se stejnou náplní. Lektorují Ondřej Dovala, Ludovít Vašš a Radim Lokoč.
detail akce »
Líbí se Vám, co děláme? Staňte se členy Klubu přátel Veronica.
Je kam jít. Navštivte naše Centrum Veronica Hostětín v Bílých Karpatech.
Předplaťte si časopis Veronica.
ZO ČSOP Veronica
Ekologický institut Veronica je profesionálním pracovištěm ZO ČSOP Veronica. Našim posláním je podpora šetrného vztahu k přírodě, krajině a jejím přírodním i kulturním hodnotám.
pracoviště: Panská 9, 602 00 Brno
e-mail: veronica@veronica.cz
https://www.veronica.cz
pracoviště: Centrum Veronica Hostětín 86, 687 71 Hostětín
tel. 572 630 670
e-mail: hostetin@veronica.cz
https://hostetin.veronica.cz
Zeptejte se Ekologické poradny Veronica, domluvte si s námi schůzku.
Dostali jste tyto RozVerky od přátel? Chcete je také odebírat?